Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O hledání vzájemného pochopení v čase Vánoc... Marie (J. Hlaváčová), v zaměstnání činorodá moderní žena, po životním zklamání na vše rezignovala a nechává se zcela využívat vlastní rodinou. Ve chvíli, kdy přijde domů, se stává pasivní služkou celé rodiny, hodnou dcerou i tetičkou. Do šestatřiceti let se jí nepodařilo najít vlastní štěstí. Matka (B. Waleská) před časem zmařila Mariinu svatbu s architektem Honzou (P. Čepek), který proto raději odešel z města. Marie je ale odhodlaná zkusit znovu žít po svém a nenechat se vláčet ostatními. Podporu však nachází jen u otce (L. Pešek), který kdysi pro blaho rodiny zradil vlastní mladé sny. Najde v sobě dost síly, aby to dokázala? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná inscenace Evy Sadkové o tom, jak lehce může člověku (výborná Jana Hlaváčová) proklouznout život mezi prsty, když s tím nic nehodlá dělat a nechá se podrobit vlastní rodině. Její rodiče charakterně přesně vystihli Ladislav Pešek a Blanka Walleská. Petr Čepek jako přítel Jany Hlaváčové opět očima uhrančoval, i když měl brýle. Ke konci příběh pěkně gradoval. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děj je opravdu poněkud slabší, ale to v pohodě vynahradí herecké osazentsvo, v němž měl každý svou nazastupitelnou roli. Měla jsem pocit, že tenhle televizní film mnohem delší. Nechtělo se mi uvěřit, že má jen několik málo minut přes hodinu. Všechno tak poklidně plynulo až se to rozplynulo. Název filmu je vše říkající. Také tuto větu velmi často používám, protože je pravdivá a já se jí řídím. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osamostatníme se jednou, nebo budeme stále závislí na rodičích? Tak nějak by se dala shrnout myšlenka pojednávající tento příběh. Když rodiče svému dítěti zmaří sen, jeho další životní dráha se může zakotvit doma, což vede jen ke sterilitě. Léta běží a jde o to, jestli se ještě nějaké štěstí vůbec podaří najít. A když ano, dojde k pochopení a podpoře? Jednoduchá televizní rodinná moralitka ve své podstatě platící do dnes. Role pro Janu Hlaváčovou, která ji pojala jak ji bylo umožněno. O lecjakou dramatizaci tu v žádném případě nejde a ani po citové stránce není o co stát. V roli otce potěší vidět Ladislava Peška. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jeden vypreparovaný problém zvětšený do absurdního rozsahu. 1) Ze snímku ční dusivá atmosféra každodenního života. Ovšem namísto režimu zde na prameni sedí do svého pojetí světa zahleděná tchýně, kterou bych praštil polenem a mlátil a mlátil._____ 2) Kvalitním hereckým výkonům chybí nápaditější a barvitější scénář. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Panebože, jak já tý Hlaváčový držel palce, aby se jí povedlo ten svůj život nějak vyřešit! A ta příšerná matka! Naprosto na zabití. Horší než Blanka Waleská-matka je snad už jen matka Normana Batese....a celkově hrůzná konstelace příbuzenstva v tomto filmu. Přesto naděje umírá poslední a osud nabízí poslední šanci v podobě "černého myslivce" Petra Čepka. 80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táta (Ladislav Pešek) poznává při sledování vánočníc programů v televizi Žižkovo náměstí v Hradci Králové. Ve skutečnosti se tam žádné náměstí tohoto jména již nenachází, bylo přejmenováno v roce 1971 v souvislosti s odhalením sochy Jana Žižky na „Žižkovy sady“. (horskejvlk)

Reklama

Reklama