Reklama

Reklama

VOD (1)

Seriál nás zavede do zákulisí firmy Orange County Choppers, kterou vlastní rodina Teutelových, otec Paul Sr. a synové Michael a Paul Jr. Na zakázku vyrábí exkluzivní motorky na míru pro bohaté zákazníky. Mezi ně patří kupříkladu Russell Crowe nebo Bill Murray. (oficiální text distributora)

Recenze (146)

hiroito 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je velký trend nekonečného studia, kde náš národ začíná být sice vzdělaný, ale také nešikovný. Jen si vemte, jak je složité sehnat instalatéra, schopného zedníka nebo kohokoliv co něco umí udělat rukama. Takže moje hodnocení je založeno na velkém respektu k těm, co něco umí vytvořit rukama. Sice nejsem žádný automechanik ani ortodoxní nadšenec motorek, ale musím říct, že jejich projekty mají vkus. Takže všem co mají rádi nejen motorky doporučuji:-) ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teď pár dílů na prima cool, před půlnocí, když jsem ještě neměl hotovou práci, ale nechtělo se mi už hledat nějaký smysluplný pořad. Musím uznat, že jsem byl fascinovaný. Nechápu koncept té pseudoreality show. Ani dramaturgii, kdy všechno podstatné je řečeno v úvodní "upoutávce", kdy každá scéna je zpětně komentovaná, takže každý "prd" je divák nucen strávit několikrát. Je to vůbec možné? Pravdou je že Paul i Paul (Mikey je typický looser, stojí spíš za soucit) mají charisma a taky je pravdou, že všechny ty návštěvy, které jakoby dobrovolně v každém dílů podnikají a jsou z toho vždy nadšení, jim ani za mák nevěřím. Ubohá PR navíc na něco, co se mi nelíbí. Jediné co mě skutečně zaujalo, je řemeslná zručnost. To se mi líbilo. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Úžasný pořad o rodinné firmě Orange CC, která staví na zakázku exkluzivní tematické choppery. V každém dílu postaví zhruba jeden. ____ Za pozitivum pořadu vnímám hlavně to, že ti kluci nejsou žádní frajírci, co dělají motorkama ramena na holky, ale hrozně šikovný konstruktéři. Pro ty, kteří ve filmech ujíždějí na scénách, kde pracovití workoholici jako Tony Stark nebo Bruce Wayne ve svých skrýších dávají dohromady různá udělátka, navozuje Americký Chopper svou koncentrací na designéry, lakýrníky či obráběče velmi intenzivní okamžiky. Klidně by mohl sloužit jako nějaký rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace zaměřený na malé a střední podniky. ____ Zmínil bych ale i jedno negativum: pořad je hrozně moc orientovaný na design a celkovou konstrukci, a motory nebo elektronika jde dost stranou. Daný je to jednak asi tlakem na zábavnost, druhak tím, že mozek celého teamu Paul Jr. je designér, takže se všechno točí kolem řídítek, blatníků a nádrží, a za třetí třeba motory nebo karburátory řeší firma subdodávkou. Jako to, že se nedá protáhnout výfuk dole rámem kvůli spojce, je jistě zajímavý konstrukční problém, jenže jenom o tomhle sestavování motorek není. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to i člověka baví, ale po čase si říká "to už jsem viděl stokrát". V každém díle (nepřekvapivě, vzhledem k názvu i tématice) se pracuje na motorce. Zajímavé momentky občas nahrává rodinné a firemní hašteření, ale po čase si docela říkám, že už je to docela trapné. Ani různorodá tématika přípravy motorek pro danou akci to nijak nezachraňuje - sice jsou u různých provedení znatelné změny, ale ve výsledku ne tak velké, aby mě to nějak extra vytrhlo z toho, co už znám z dřívějších dílů. Pocit nějakého nečekaného překvapení či ozvláštnění tu nespatřuji a když už se objeví pokusy, předvede se to tak nic-neříkajícím způsobem, že to za moc nestojí. 2/5. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

podívaná okolo OCC má celkem 6 řad (165 epizod). Prvních 5 (cca 140 epizod) je prakticky jedno a to samé. OCC staví motorku. Během stavby se Paul Sr. rozčilje (neskutečnej rapl), Paul Jr. se chová jako fracek (všechno vím nejlíp, chodím si do práce kdy chci) a retard Mikey (ten prakticky ve svém věku 30let nepracuje... jen tak se fláká a vymýšlí jak dělat cokoliv jiného než makat). Stavění motorky má ale vždy prim. Eskapády ústřední trojice jsou spíš jen tak na oživení. Poslední řada je ale zlom. Paul Sr. dojde trpělivost a oba lemply vyrazí... dozvíme se, že je vyléčený alkoholik, podíváme se na jeho druhou svatbu, atd... Jr. si uraženě založí vlastní firmu (protože ví vše nejlíp) a plácá se se svou ženou od butiku s oblečením, re-designu grillu až po "vlastní firmu na motorky" (do které přetáhne bývalé zaměstnance OCC mimochodem) a Mikey (krom toho že skončí v léčebně) se stále jen tak poflakuje a hraje si na cokoliv jiného než pracujícího člověka (hraje na klavír, maluje - no... čmárá jako dítě, dělá charitu). Stavby motorek jdou krutě do pozadí a centrum dění berou vztahy a životy všech tří. Někomu to může přijít jako "ta pravá zábava"se někomu vrtat v životech, nicméně u pořadu o motorkách to spíš otravuje. Původní série tedy šla do kytek a po roce vzniklo "pokračování" Americký chopper: Senior versus Junior (4 řady, 70 epizod), které se snaží vrátit tam kde byly původní epizody. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Na motivy seriálu vyšly dvě videohry – „American Chopper“ a „American Chopper 2: Full Throttle“. (NiaWolf)
  • Spoločnosť zamestnáva 26 pracovníkov (stav ku koncu roka 2011) a vyrába približne 150 motocyklov ročne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama