Reklama

Reklama

Orel kontra žralok

(festivalový název)
  • Nový Zéland Eagle vs Shark (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lily a Jarrod jsou dvě pochybné existence, kterými celá společnost opovrhuje. Oni si ale žijí spokojeně každý svůj život a svého okolí si nevšímají. Na první pohled je jsné, že jsou stvořeni jeden pro druhého, a to nejen díky znamínku nad horním rtem, které oba mají. Když se potkají na párty v maskách (Jarrod v převleku orla a Lily v převleku žraloka) a stráví spolu noc, vznikne mezi nimi prapodivná, ale přesto vřelá láska. Hned na to společně odjíždí za Jarrodovou rodinou, kde Lily poznává nejen členy rodiny, ale také samotného Jarroda... (wendelin9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tohle je doopravdy exotický film - ne snad pro zemi původu (ačkoliv Nový Zéland je mnohem lepší, než ten Starý :-)), ale pro enormní množství exotů. Prosím, kdo najdete v okolí Žraloka nebo Orla jednu normální postavu (děti se nepočítají), napište mi! :-) Nejspíš pro vysokou koncentraci zvláštních typů byl film po většinu času podivný, místy nudný, místy úchylný, ale v závěru skoro až pozitivní, takže ve výsledku si po přičtení kladných bodů za hudbu a nápad s animacemi 3* zaslouží. P.S.: Nejlepší skladba: http://www.youtube.com/watch?v=BrFy07npswM ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasne spontánna a nespútaná záležitosť, ktorá dáva na frak väčšine komečrných sračiek. Milý, úsmevný, trpký i citlivý príbeh, v ktorom dali tvorcovia zbohom všetkému, čo by sme mohli označiť za klišé. Trošku zdramatizovať záver, do pár scén pridať štipku viac humoru a bolo by to geniálne. 85%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Waititi se právě zde nejvíce projevil jako novozélandský Wes Anderson. Naivní příběh s uměle vypreparovanými charaktery podává Taika tak uvolněně a vynalézavě, jak to v Hollywoodu dokáže skutečně jen zmíněný hračička, a jeho režie doslova přetéká vizuálními nápady, nenucenými vtípky a ve finále i uvěřitelnými emocemi. Především je opět fascinující nenásilné zapojení humoru, který dělá z jinak smutného filmu zábavné povzdechnutí nad útrapami lásky a nenaplněných snů. Tradičně skvělý je hlavně melancholický úvod, oproti němuž některé části ztrácí na lesku, ale sečteno a podtrženo se jedná o nádherný debut nezávislého tvůrce, který má ještě hodně co říci. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

love story pro outsidery alá paralelní universum, kde shopaholic adel neobjevila tiktok, ale pracuje v mekáči. nedokážu se úplně ztotožnit s přístupem "ježiiiš to je tak infantilně roztomilý jak jsou ti lidi podivňoušcí a postižení, ťuťuňuňu-- ach ne, božínku, je někdo šikanoval, to je mi tak líto, jůj, ubožáčci, oni nerozumí normálnímu světu, to je tak kjut"...no prostě uf. quirky dětinskost se nádherně projevuje v barvách a kompozicích, o tom žádná, ale vystavění příběhu a postav nedokážu ocenit kvůli pocitu neotřesitelné (byť nejspíš cílené) trapnosti. tomáš vorel > žralok a orel.  ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Bože díky, žes mi dal rozum! I když, kdoví, proč nikdo nesní o tom, že by chtěl být škaredé, přehlížené a opovrhované pako, kdo to tak nastavil? Přitom má tolik co nabídnout... někomu přesně takovému. Potud v pořádku, neboť i outsideři jsou různí a mohou se báječně doplňovat, podstatné je, že se poznají i v davu a jsou k sobě vzájemně přitahováni, pak mohou žít vcelku spokojený, loserský život. Tragédie nastává v okamžiku, kdy si jeden z nich umane nastavit laťku výš, než může přeskočit, rozhodí pohodu v komunitě a svou pozici usadí na totální dno... takového jedince může zachránit už jen bezvýhradná, pravá láska :-). Přes prvotní zdání nenáročné jednohubky k rozptýlení teď moje rozvířené zážitky pomalu dosedají a já si zpětně uvědomuji, že to, co jsem viděla, bylo něco extra, a nemyslím tím jen rozsáhlou sbírku uměleckých kýčů, kterým jednoznačně vévodí vskutku ohyzdná svíčka ve tvaru ruky, ale celou nevšední společnost spokojených zoufalců, co nemají zapotřebí pomáhat si pitvořením a přitom jsou tak roztomile přesní, třeba jako dementní úsměv Masona Hutchinsona, nejlepšího hackera, co náš hlavní tragéd zná... Good job, Taiko Waititi! Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet: 1.3 milionu dolarů. (Saku)
  • Štáb měl 35 členů a natáčelo se 25 dní (Saku)

Reklama

Reklama