foto

Jemaine Clement

  • nar. 10.1.1974 (44 let)
    Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jemaine Clement, herec, muzikant, komik, scénarista, režisér a producent, se narodil 10. ledna 1974 v oblasti Wairarapa na Novém Zélandu. Jemainova kariéra je úzce spjata s účinkováním v komických duetech se svými spolužáky z Victoria University of Wellington, kde mimochodem studoval filmové a divadelní herectví. Prvním z nich byl Taika Waititi s nímž tvořil duo Humourbeasts a druhým Bret Mckenzie, se kterým se proslavil ve folko-komedialním duu Fligt of the Conchords. Jejich scénky v HBO'S ONE NIGHT STAND jim přinesly nabídku na vlastní 12-ti dílný stejnojmenný seriál. Účínkování s Taikem i Bretem mu přinesla mnohá ocenění, jako Billy T Award v roce 1999 (prestižní novozélanská komediální cena) nebo Nováček roku v r. 2003 na Melbourne Comedy Festival. Pro svůj charismatický hlas bývá často vybírán do různých novozélándských video upoutávek. V roce 2003 ho Taika Waititi (z režisérské stoličky) obsadil do hlavní role ve filmu EAGLE VS. SHARK, který byl v roce 2007 nominován na hlavní cenu na festivalu Sundance.

V roce 2008 byl, společeně s McKenziem, dán na seznam "100 Sexiest People" australskou edicí časopisu Who. V srpnu 2008 se oženil se svou dlouhodobou přítelkyní Mirandou Manasiadis a v říjnu téhož roku se jim narodil syn Sophocles Iraia.

Standa "Huntelaar" Gajdoš

Herecká filmografie

Filmy

2018 An Evening With Beverly Luff Linn
2017 Brad's Status
LEGO® Batman film
Pobav mě
2016 Obr Dobr
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
2015 Don Verdean
People, Places, Things
2014 A zase ti Mupeti!
Co děláme v temnotách
Rio 2
2012 Muži v černém 3
2011 Rio
2010 Blbec k večeři
Já, padouch
Predicament
2009 Diagnosis: Death
Divnej týpek
2007 Orel kontra žralok
2005 One Night Stand: Flight of the Conchords (TV film)
What We Do in the Shadows: Interviews with Some Vampires
2004 Futile Attraction
2002 Tongan Ninja
1999 Fizz

TV seriály

2018 Legion (TV seriál)
Chapter 13 (S02E05)
Chapter 11 (S02E03)
Chapter 10 (S02E02)
další epizody (4)
2017 Legion (TV seriál)
Chapter 8 (S01E08)
Chapter 7 (S01E07)
Chapter 5 (S01E05)
další epizody (5)
Wrecked (TV seriál)
Cruise-ifornication (S02E07)
Americký táta (TV seriál)
Bazooka Steve (S14E12)
2016 Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Rozvod (TV seriál)
Začátek (S01E01)
The Barefoot Bandits (TV seriál)
2015 Rick a Morty (TV seriál)
Mortynight Run (S02E02)
2013 #7DaysLater (TV seriál)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Muzikál ze základní (S22E01)
2009 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Na dlažbě (S02E10)
Číslo (S02E09)
Novozélandská čtvrť (S02E08)
další epizody (10)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Třetí Conchord (S01E12)
Herec (S01E11)
Nové fanynky (S01E10)
další epizody (12)
2005 One Night Stand (TV seriál)

Dokumentární

2008 Largo
Rocked the Nation (TV seriál)
2006 Flight of the Conchords: A Texan Odyssey (TV film)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Skladatelská filmografie

TV seriály

2009 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Na dlažbě (S02E10)
Číslo (S02E09)
Novozélandská čtvrť (S02E08)
další epizody (10)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Třetí Conchord (S01E12)
Herec (S01E11)
Nové fanynky (S01E10)
další epizody (12)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace