Reklama

Reklama

Orel kontra žralok

(festivalový název)
  • Nový Zéland Eagle vs Shark (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lily a Jarrod jsou dvě pochybné existence, kterými celá společnost opovrhuje. Oni si ale žijí spokojeně každý svůj život a svého okolí si nevšímají. Na první pohled je jsné, že jsou stvořeni jeden pro druhého, a to nejen díky znamínku nad horním rtem, které oba mají. Když se potkají na párty v maskách (Jarrod v převleku orla a Lily v převleku žraloka) a stráví spolu noc, vznikne mezi nimi prapodivná, ale přesto vřelá láska. Hned na to společně odjíždí za Jarrodovou rodinou, kde Lily poznává nejen členy rodiny, ale také samotného Jarroda... (wendelin9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štve americká indie scéna s kreslenými titulky a ruční kamerou zachycující život na předměstí (viz Juno), tohle je ale jiné kafe ... Ve své podstatě jednoduchoučký film o několika zvláštních až lehce retardovaných lidičkách, dokonale suchý humor místy přerůstající do potrhlého dadaismu, slunce, seno a pár kiwíků. Krása. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Taika Waititiho je skvěle ulítlý - chvilku novozélandský Wes Anderson, chvilku zase roztomile naivní geekovská indie komedie. Ta jeho manýra je spíš dětská, ale velmi příjemná...průhledná...odzbrojující...plus krásné animace a hudba, budoucí dvorní herec Jemaine Clement... Vše našroubované na estetiku trapnosti a bizarní subžánr mullet-komedií...forma účesu a úděsného šusťákového oblečení...back to '90s... :-) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Waititi se právě zde nejvíce projevil jako novozélandský Wes Anderson. Naivní příběh s uměle vypreparovanými charaktery podává Taika tak uvolněně a vynalézavě, jak to v Hollywoodu dokáže skutečně jen zmíněný hračička, a jeho režie doslova přetéká vizuálními nápady, nenucenými vtípky a ve finále i uvěřitelnými emocemi. Především je opět fascinující nenásilné zapojení humoru, který dělá z jinak smutného filmu zábavné povzdechnutí nad útrapami lásky a nenaplněných snů. Tradičně skvělý je hlavně melancholický úvod, oproti němuž některé části ztrácí na lesku, ale sečteno a podtrženo se jedná o nádherný debut nezávislého tvůrce, který má ještě hodně co říci. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že film nese jisté vnitřní poselství, dokonce jsem i pochopil jaké, ale Taika Waititi u mě tentokrát selhal. Mohl bych snímek ohodnotit vyšším počtem hvězdiček, ale to by nesměla být tak zřetelná snaha působit uměleckým dojmem a útočit na city slabších jedinců. Nápad zalidnit film "zvláštními" postavami sice nebyl špatný, ale nebyl původní, Nuda v Brně tu byla přece jen o něco dřív. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela milý film o "loserech" nebo "asociálech", jak je tu někteří nazývají. Jeden už ví, co chce a druhý stále hledá. Není to buhvíjak výrazný - příběh průměrný, humor je založený na tom, jak jsou všichni jednodušší a ulítlí, ale mělo to pro mě šťávu, která na jedno podívání vystačila. Prostě nezávislý a netradiční průměr. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Štáb měl 35 členů a natáčelo se 25 dní (Saku)
  • Rozpočet: 1.3 milionu dolarů. (Saku)

Reklama

Reklama