Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McAvoy vynikajúci ako vždy, ale hlavne Anne Hathaway bola úžasnou Jane Austenovou. Myslím, že hlavne vizáž jej urobili dokonale a vlastne jej dali šmrnc oproti originálu. Keď sa pozriete na obrazy Austenovej, tam tá iskra nie je, Hathaway teda dala spisovateľke ten punc hviezdy. A to nie som vôbec fanúšik tejto herečky. Inak je film presne ako jej doba a jej knihy, čiže viktoriánsky nudné, o láske a sklamaní. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné jak jsem čekala. Na adaptace románů Jane Austen to sice nemá, ale i tak nelituju dvou hodin strávených pozorování tohoto filmu. James Mcavoy je jako vždy vynikající a tato role mu sedla. Anne Hathaway za ním sice trochu zaostává, ale i to se dá vydžet. Celkově docela příjemná podívaná a silnější 3 hvězdičky. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +jako kapitola ze života Jane Austenové to může být zajímavé, vztah obou sester byl příjemný -děj je hodně rozvláčný (rozvleklý), téměř žádná scéna mě neohromila, natož aby mě dostala do kolen, výprava a prostředí mě nezaujalo, herci mě taky dvakrát nepřesvědčili/// No kouknul jsem se hlavně proto, že to je nový a taky kvůli hlavní dvojici. I samotná spisovatelka a její život se mi nezdá jako špatný námět, ale zpracování i herecké podání je hodně ospalé a nevýrazné./// Celkem 56%/// ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

ještě před tím, než jsem film viděla, říkala jsem si, že to budou u mě aslespoň 4 hvězdičky, protože v něm hraje Anne Hathaway, která je mi sympatická, James McAvoy, který je velmi charismatický a má talent a navíc je film o životě Jane Austen. Jenže .. Becoming Jane postrádal lehkost a svižnost, kterou má můj oblíbený film Pride and Prejudice, navíc to byla z části jen ne úplně povedená kopie již zmíněného filmu .. škoda, námět byl výborný! Tak snad přístě. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádné velké překvápko. Já a Jane Austenová bychom si asi moc do oka nepadly. Když sem psal o Kieře Knightley jako o typické herečce pro tyto filmy, tak McAvoy je taky často do nich obsazován, ne o všem s takovým úspěchem, aspoň pro mě. Anne Hattaway hrála docela dobře, ale přijde mi až moc studená, což snímku nikdy nepřidá. Jinak typický obrázek té doby, kdy svatba s bohatým manželem byla vším pro ženy a pýcha s předsudky sídlily v hlavě každého. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama