Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dostane sa vam zhruba to, co cakate, ak ste videli hoc len Pychu a predsudok. I ked v akejsi lite verzii. Kazdopadne by som vyzdvihla McAvoya, ktoreho mam sice uz asi nastalo za fauna z Narnie, ale jeho usmev ma naboj a do historickej romance sa vyslovene hodi. (Teraz som naozaj zvedava na jeho Pokani). Naopak najvacsim minusom filmu, pre mna, su rozhovory. Mam rada slovne bitky dvoch inteligentnych ludi a od filmu ako teno som ich rozhodne cakala. Dockala som sa len napodobenin. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

No tak samozrejme, že je povinnosť pozrieť si tento film, pre takú fanúšičku Jane Austen akou som ja. Ale tiež je samozrejmosťou uznať, že to nemá ani na jeden jej príbeh a o to sa snáď tento film ani nesnaží. Nemám rada Anne Hathaway, ale spolu s James-om McAvoy-om im to iskrilo a bolo to tak pekne reálne. Nie však lepšie ako 3 hviezdičky, pre mňa nie :-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Julian Jarrold se mi v roce 2007 zjevil jako spásná hvězda a nikdy mě nepřestane mrzet, že později vycouval k méně zářícím televizním projektům. Přestože od první chvíle vidím, že je Anne Hathaway trochu násilím roubovaná do pozice Keiry Knightley a vůbec se celý koncept do Pýchy a předsudku několikrát výrazně opře, nevadí to. Becoming Jane je totiž intimní, do sebe uzavřená a krásným způsobem svá životopisná adaptace. Při pohledu na ostatní hodnocení mě tak hřeje o to víc, že její kouzlo přišlo právě jenom ke mně. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příliš tady převládal pocit toho, že už jsem to někde viděla a to mnohem zdařileji. Austenovské adaptace rozhodně dopadly lépe než film o jejich autorce. Chybí tomu jiskra a působivost. Tempo bylo podobně rozvleklé jako např. u Pýchy a předsudku, ale tam se mi zkrátka nestalo, že bych neustále koukala na hodinky a popoháněla film kupředu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Hood, Sarah Williams .. Příšerně schématické vyprávěné bez duše a nějakého citového zaujetí. Pouhá snaha svést se na „Austenovské vlně," avšak ačkoliv snímek pojednává přímo o životě Jane Austen, je jejím dílům až neuvěřitelně vzdálen. Anne Hathaway není zdaleka tak šarmantní (jako Keira Knightley v P&P), její postava postrádá jakoukoliv spisovatelčinu ironii, je prostě ukázkově bezradná. James McAvoy je na tom o poznání lépe, jen doufám, že se moc nezaškatulkuje. Ale i kdyby herci měli na víc, stejně budou svazováni standardním scénářem a rutinní režii. Pár hezkých záběrů a slušná hudba ještě dobrý film nedělají a s výše uvedenými nedostatky bych doporučil poohlédnout se přímo po tvorbě Austenové - buď knižní nebo po jejich bezvadných adaptacích Sense and Sensibility či dokonalost Pride & Prejudice. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)
  • Anne Hathaway se kvůli filmu naučila hrát na piáno. (Karlos80)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama