Reklama

Reklama

Dech

Trailer
Drama / Poetický
Jižní Korea, 2007, 84 min

Režie:

Ki-duk Kim

Scénář:

Ki-duk Kim, Ki-duk Kim (původní scénář)

Kamera:

Jong-moo Sung
(další profese)

Obsahy(1)

„Někdy se v životě dostaneme do obtížného bodu, v němž jako bychom se ani nedokázali nadechnout,“ říká jihokorejský režisér Kim Ki-duk, jehož snímky se Karlových Varů účastní téměř každoročně. V jeho čtrnáctém filmu se v takovém životním okamžiku ocitají dva lidé, kteří by se jinak neměli šanci setkat. Výtvarnice Yeon žije zaopatřený, ale prázdný život v luxusním domě po boku nevěrného a lhostejného manžela. Trojnásobný vrah Jin obývá celu s dalšími třemi odsouzenci a čeká na smrt. Televizní zprávy o jeho pokusech o sebevraždu vyburcují Yeon z apatie. Vypraví se za Jinem do vězení a naváže s ním podivný, nesymetrický vztah. Žárlivý manžel se jej pokusí ukončit, ale i on se jeho prostřednictvím začne měnit. Dech je dalším z Kim Ki-dukových komorních dramat o životních vyděděncích, vyprávěných nezaměnitelně strohým, ale přitom zvláštně poetickým stylem, který se většinou obejde beze slov. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

hrdej brňák

hrdej brňák (hodnocení, recenze)

Paradoxně, vzhledem ke komentářům, mě překvapuje, že film natolik >propadl< u těch, kteří znají i ostatní Kimovu tvorbu?

BuddyO

BuddyO (hodnocení, recenze)

To je to opravdu tak strašné? Když koukám na to hodnocení ani se mi snad nechce na to koukat... :)

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Nejspíš ještě nebude DVD... Kdypak to vlastně v Korei vyjde?

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Hmm...tak ve Varech. Chjo. :( No, ale kdo si počká...ten se dočká. Teda většinou. :)

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Jistě že bude ! :o)

Dech | Soom | Breath
Sekce: Otevřené oči (retrospektiva Cannes)

Jim_Beam

Jim_Beam (hodnocení, recenze)

Tak jestli to emocionálně připomíná Bin-jip, tak to se těším ještě o krapet víc, než bych se těšil normálně. :) A ten plakát vypadá velmi dobře...

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

Pevne doufam, ze to ve Varech bude. Prozatimni asijsky program vypada lakave a novy Kim by byl s korejskym The Host a hongkongskym Exiled jeho vrcholem. A take bych rad udelal reparat a Kima konecne videl nazivo.

May

May (hodnocení, recenze)

kohaku: Bodejd by se neobjevily fotky, kdyz je film uz 14 dni v kinech (:

kohaku

kohaku (hodnocení, recenze)

Podle posledních zpráv se Breath - ostatně jako všechna tvorba Kima - dostane spolu s dalším korejským filmem Secret sunshine Lee chang donga do hlavní soutěže Cann, taky se podle mě díky hlavní roli dostane do světového vědomí i taiwanský herec Chen wang... který si nebere servítky a opravdu se rozehrává do mezinárodních vod. Fotky a nějaké novinky se už objevily na Hancinema... Souhlasim s May, působí to jako Bin -jip... a vypadá to nebývale skvěle.

May

May (hodnocení, recenze)

Eodeon: Ve Varech bych to cekala, jinak nikdo urcite jeste nic nevi. Pravdepodobnost, ze se to vsak drive ci pozdeji dostane do kin, je vice nez velka. A jelikoz ma Kim Vary moc rad, myslim ze je skoro jistota ze to tam letos bude.

May

May (hodnocení, recenze)

Eodeon: Sum - The Breath, premiera 19. dubna 2007, 84 minut, drama, oficialni stranky - http://www.breath2007.co.kr, ohlasy kritiku na Kimovu tvorbu v rodne domovine neobycejne pozitivni. Scenar opet Kim osobne. 'Emocionalne; to na prvni pohled dost pripomina Bin-jip.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Abychom nezanedbali aktuální zpravodajství, co se týče páně Silasova vzdělávání: kiddo nedovolila, kiddo dokopala, takže mistr si již nějaký pátek sedí na dalších třech Kimových kouscích (Drsňák, Adresát neznámý a Čas), a jak to tak vypadá, sedí se mu na nich evidentně dobře a dlouhodobě. :-/

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Tož jsem si myslel, že místní korejofilové tu už hodí nějaké sebemenší info a místo toho tu najdu jen Silasovo ohrané peskování na Kimovu tvorbu :/

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

hoho, 3-Iron velmi příjemně překvapil! Tati měl u mě asi 4 pokusy, z nichž nic moc nevzešlo ;-)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Znám sebe a svůj vztah ke Kimovi...ale chystám se ho hlouběji nastudovat, když kiddo dovolí

Reklama

Reklama