Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

dobytek 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jenom taková ptákovina o tom, jak se jeden lůzr zamiluje do holky a nakonec získá její srdce. Ale v tom filmu se pořád dějou nějaký naprosto šílený situace, při kterejch jsem se dost nasmál. Navíc prakticky všechny postavy jsou úplný magoři. Potěšilo mě taky herecký obsazení (např. Steve Buscemi nebo Zach Galifianakis). Mínusem je poněkud ohranej hlavní příběh a závěr, kterýmu schází jakákoliv pointa. A dodávám, že knižní předlohu neznám. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zábavný film, který vypráví o vychrtlém neatraktivním chlapci, který má doslova mládí v hajzlu. Takové obrácené Prci, prci, prcičky s pár vtipnými momenty(pro něj spíše trapnými). Samozřejmě mi přišlo, že chlapec má trochu vidiny - verze sebe samotného ,který vlastně pustí ze srázu auto na obchod apod... Místy nevhodně nevtipné a místy zase vtipné. Někdy jsem se s ním ale dokázala ztotožnit. Takže až na neskutečnou honbou za honbou od holky kterou pravděpodobně vede uplně každej kluk v podobným věku. Obsazení jakkoliv nekomentuji, jelikož hlavního herce Michaela Ceru mám hodně ráda pro jeho skvělý způsob hraní takže za 3* a ne jinak. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl román C.D. Paynea, takhle vysoké hodnocení bych rozhodně nedal! Tahle kniha se točit snad ani neměla. Leda by to bylo komediální porno. Miluju sérii Mládí v hajzlu, co však snese papír, plátno často ne. A tak je tahle adaptace prostříhaná, nevtipná a pro diváky nedotčené předlohou musí být i značně bizarní. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ukázkový případ,jak totálně zabít skvělý námět v podobě knižní předlohy.Je to sice už nějaký pátek,co sem četl knížky,ale tohle se opravdu nepovedlo.Z knižní poetiky a hlavně humoru nezbylo ve filmové podobě vůbec,ale vůbec nic.Moje očekávání nebyla nikterak přehnaná,ovšem minimálně komedii sem očekával a nedočkal sem se.Youth in revolt je nemastná,neslaná,zdlouhavá a hlavně opravdu nevtipná záležitost a to je vzhledem k potenciálu,který skrývala knižní předloha opravdu velký průser.Relativně slušné obsazení to tentokrát nezachrání.Liotta,Buscemi,nebo Justin Long se filmem spíše mihnou a Michael Cera je tentokrát těžce mimo...20% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)
  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)
  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)

Reklama

Reklama