Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Namísto natřískané taškařice se filmové Mládí v hajzlu prezentuje jako hořkosladký nezávislák oscilující někde mezi Superbad, Prcičkami a Zahulíme, uvidíme. Zásadním problémém se stává fakt, že ačkoliv se ve filmu objevují VELMI VTIPNÉ momenty (houbičky, Ray Liotta), celek jako takový příliš srandovní není. Potěší tedy spíše jednotlivé fragmenty (animované pasáže, zpomalený běh lesem, nebo kterýkoliv záběr s autem uprosted obýváku), a samozřejmě Michael Cera, který to prostě táhne, jinak ale zůstala takhle adaptace kdesi na půli cesty. A možná se ani na tu půli nedostala... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila (vzhledem k tomu, že jsem knihy zhruba před deseti lety přečetla dnem i nocí na jeden zátah) a tak moc jsem byla nakonec zklamaná (přestože si z knih už mnoho nepamatuji a něco z nich mi film připoměl jen zlehka, něco vůbec) a znuděná (nebýt Cery, nejspíš bych měla ohromný problém to vůbec dokoukat). Uvažuju, že raději zaštrachám ve své knihovničce a připomenu si příhody Nicka Twispa v knižní podobě (ačkoli už si asi Nicka jinak než s tváří Scotta Pilgrima nepředstavím). Komentáře, které mi mluví z duše: Oskar, Boogeyman. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem sice nějak výrazně nečet, jen kousky, ale pochybuju, že to je taková blbá sračka jako tohle, Michael Cera už to s těma rolema o chudáčcích krapet přehání, chtělo by to tu a tam proložit i něčim jiným, i když je fakt, že mu neobvykle sednou a bohužel pro něj nebo možná bohudík, má na to kukuč, jinak se to snad ani nazvat nedá, protože jeho zlý já, který mělo vypadat asi suveréně a drsně, tu spíš vypadá jako teplej kubánec na lovu ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak ja nevim, jako bavil sem se, ne ze ne, foru tu je dost, misty i krapet drsnejsich a pro nejaky to fuck se nejde daleko, ale celej film je scenaristicky neskutecne zmatenej a zkratkovitej. Tvurci sem proste jen tak hazou situace, ktery na nejakej predchozi dej nenavazujou, jen proto, ze se ta situace objevila v knize a autorum prisla vtipna. Proste prvni dve knizky osekany na naprostou dren. Cimz tvurci sice dosahli toho, ze dej svizne odsejpa, ale divak je tak o 90% vtipu oproti knize ochuzenej. Ale zase se jim musi pricist k dobru, ze se tu neustale neresi erekce hlavniho hrdiny, tak jako asi na kazdy druhy strance knihy. Co se tyce Cery, na toho chudacka se hodi naprosto dokonale, ale jako Francois vypada jak homous trpici nespavosti. Celkove lepsi 3*. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja osobně jsem od toho očekával mnohem víc. A to kvůli tomu, že sem četl knížky. Mohli to o dost víc rozvést už kvůli tomu, že by to mělo být pro teenagery. Hodně tam toho ukousli, člověk by očekával třeba i druhej díl, protože knižní předloha je podle mě nadupaná, ale vzhledem k filmovýmu ohlasu, se nedivim už ničemu. Obsazení mohlo bejt klidně i lepší, ale dalo se to po nějaký chvilce překousnout... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)
  • Michael Cera si ve filmu zahrál dvojroli, Nicka Twispa a Francois Dillingera. Nick má hnědé oči a Francois světle modré. (Cheeker)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)

Reklama

Reklama