Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zábavný film, který vypráví o vychrtlém neatraktivním chlapci, který má doslova mládí v hajzlu. Takové obrácené Prci, prci, prcičky s pár vtipnými momenty(pro něj spíše trapnými). Samozřejmě mi přišlo, že chlapec má trochu vidiny - verze sebe samotného ,který vlastně pustí ze srázu auto na obchod apod... Místy nevhodně nevtipné a místy zase vtipné. Někdy jsem se s ním ale dokázala ztotožnit. Takže až na neskutečnou honbou za honbou od holky kterou pravděpodobně vede uplně každej kluk v podobným věku. Obsazení jakkoliv nekomentuji, jelikož hlavního herce Michaela Ceru mám hodně ráda pro jeho skvělý způsob hraní takže za 3* a ne jinak. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představovala postavy z knižní předlohy. Musím říct, že Michael Cera byl pro roli Nicka výborná volba. Potěšilo i další herecké obsazení. Z filmu jsem trošku na rozpacích. Knižní předlohu miluju a čtu ji vždycky, když mám blbou náladu. Spolehlivě mi ji o sto procent zlepší. Jenže film bohužel jejích kvalit nedosahuje. Takže ve výsledku je finální produkt spíše průměrem. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Namísto natřískané taškařice se filmové Mládí v hajzlu prezentuje jako hořkosladký nezávislák oscilující někde mezi Superbad, Prcičkami a Zahulíme, uvidíme. Zásadním problémém se stává fakt, že ačkoliv se ve filmu objevují VELMI VTIPNÉ momenty (houbičky, Ray Liotta), celek jako takový příliš srandovní není. Potěší tedy spíše jednotlivé fragmenty (animované pasáže, zpomalený běh lesem, nebo kterýkoliv záběr s autem uprosted obýváku), a samozřejmě Michael Cera, který to prostě táhne, jinak ale zůstala takhle adaptace kdesi na půli cesty. A možná se ani na tu půli nedostala... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se zdá, že si ještě na nějakou jinou roli Michaela Cera počkáme. A nebo je to tak, že tyhle role nemusí hrát a je do nich obsazován automaticky. Jinak vážně nevím. Taky se nejedná o moc vtipnou komedii , jde spíše o pár úšklebků u trapných situacích, kterých ja až až, a možná díky tomu tempo rychle odcípá a vyloženě nenudí. Mnohé naláká slušné herecké obsazení, ikdyž s nevyužitým potenciálem. 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nikdy zvlášť nežral a četl jsem jenom kousek. Už z toho kousku mi ale bylo jasné, že tohle se bude do filmu převádět jen těžko. A Miguel Arteta to potvrdil. Několik vtipných situací se tu sice najde a některé vedlejší postavy jsou vážně vtipné. Vtipnosti předlohy se to ale vůbec nevyrovná. Navíc tomu chybí tempo, takže se to celé docela vleče, což je u každé komedie automaticky problém. A ani Michael Cera se sem moc dvakrát nehodí. Fanoušky knížek tak čeká zklamání, ostatní komedie na jedno podívání. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)
  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)

Reklama

Reklama