Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tak docela sklamání. Druhá kniha co jsem kdy četl (a popravdě si tu knihu pamatuju naprosto jinak, resp. druhá polovina tam snad ani nebyla... ale už je to taky nějakej ten rok, tak se možná i mýlím). Každopádně film je takový nic neříkající, vtipné pasáže jsou častokrát suchá, nemastné a neslané... Jediný kdo to tam občas zachraňuje je Justing Long coby zfetovaný bratr Sheeny. 45%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, nebyl jsem tak ani přespříliš natěšen, ani jsem předem výsledek neodsuzoval. Mládí v hajzlu tak pro mě byla klasická "teenager dobývá srdce teenagerky" romantická komedie (okořeněná o postavu alter-ega). Film se nevymyká běžným standardům a jen párkrát překvapí. Kdykoliv se tak stalo, jako bych se ocitl u nějakého jiného filmu Apatowského střihu (scéna na dívčí koleji, s klavírem, s houbičkami). Michael Cera je v každém filmu stejné tintítko, nejinak je tomu tady. Jako alter-ego konečně ukazuje i něco jiného než klasického teenage geeka, ale i přesto jsem měl problémy mu jeho roli uvěřit. Ale budiž. Jedno ale filmu upřít nemůžu - donutil mě si sehnat předlohu. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

50% Slibné obsazení a slibná předloha, YOUTH IN REVOLT ale nakonec je jen průměrným průměrem, což je škoda. Jako čtěnáře původní trilogie Mládí v hajzlu mě už od začátku udivovala jistá "vyměklost", která má skutečně hodně daleko od originálu, zatímco knižní Nick Twisp je skutečný hajzl, postava kterou zde hraje Cera jen mírně zparchantělým chlapečkem a i jeho (sic dost vydatné) alter-ego Francois ještě zdaleka není takový "zloun", jak by měl. Tohle srovnání by si ale zasloužilo samostatnou studii. YOUTH IN REVOLT by nejlépe vyniklo jako seriál, takhle je to relativně přijemné, ale zcela nevydatné "nic". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia o týpkovi, ktorý pre lásku dokáže robiť aj totálne hovadiny. Áno viem, trápnosť a nereálnosť, pretože takto by sa mohol správať iba niekto, kto práve prišiel z blázinca, ale mňa to celkom bavilo. Niekedy, keď už trápnosť a hlúposť hraničí s totálnou magorinou to zafunguje a človek sa začne baviť na samotnej blbosti. Tak to bolo blbé, až to bolo zábavné. To je prípad aj Zoolandera, ale ten bol ešte o niekoľko tried lepší a toto dotiahol do dokonalosti. :) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zábavný film, který vypráví o vychrtlém neatraktivním chlapci, který má doslova mládí v hajzlu. Takové obrácené Prci, prci, prcičky s pár vtipnými momenty(pro něj spíše trapnými). Samozřejmě mi přišlo, že chlapec má trochu vidiny - verze sebe samotného ,který vlastně pustí ze srázu auto na obchod apod... Místy nevhodně nevtipné a místy zase vtipné. Někdy jsem se s ním ale dokázala ztotožnit. Takže až na neskutečnou honbou za honbou od holky kterou pravděpodobně vede uplně každej kluk v podobným věku. Obsazení jakkoliv nekomentuji, jelikož hlavního herce Michaela Ceru mám hodně ráda pro jeho skvělý způsob hraní takže za 3* a ne jinak. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)
  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)

Reklama

Reklama