Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem teda nečetl, ale jak jsem dokoukal tenhle film, docela rád bych si je sehnal. Chtěl bych vědět, jak to s Nickem dál dopadlo, protože tenhle film pořád ukázal jenom část jeho života. A kromě toho, že byla dost bláznivá, byla co se týče dialogů taky docela solidně střelená. Nicméně mi přítelkyně, která knihu četla, řekla, že to je tak i v knize a tak jsem na to taky nahlížel. Film je jinak klasika. Mlaďas prahne po holce, a udělá pro to všecko. Jen je trošku jinej, než ostatní a udělá věci, které zase tak moc normálně nevypadají a způsobí ve výsledku to, že bude mít mládí v hajzlu. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Literární předloha je mé dirty pleasure, film je bohužel příliš zkratkovitý a končí jinak než první díl (nemastně, neslaně, hloupě, kýčovitě). Přesto jsem si to i tak docela užil, mám rád Michaela Ceru (líbil se mi v Juno) a překvapil mě i Steve Buscemi, pro neznalé předlohy docela zajímavý "lehký" film na jeden večer, pro zavilé hajzlisty (:)) velké zklamání, ale ono se ani nedalo čekat nic jiného... 6/10 ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak předně - nemyslím, že bylo nemožné Mládí v hajzlu natočit. Ovšem ta podoba by musela být naprosto jiná. Předně, aby byla dodržena pospolitost pubértálně definovaných postav, chtěl to neplantat všechny díly dohromady. Takhle se totiž skáče v ději jak na Václaváku při finále MS a té lehké indie-punkové atmosféře to děsně ubírá. Arteta se taky nijak nevytáhnul a kromě dvou nesedících animací převedl otrocky jen to co se po něm asi chtělo. Kupodivu jak mi z trailerů neseděl Michael Cera jako Nick, ve už to bylo lepší. Ale jeho "herectví" jednoho xichtu Youth in Revolt taky moc nepomáhá. Prostě chtělo to jít více po knize, po tom co ji dělá tak přitažlivé a ne po slepě po ději. Čekali jsme dlouho, škoda, že to čekání dopadlo takhle... I'm not going anywhere until you sink your filthy dick in this tomato. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné drama s kapkou komedie, které má přívalové komediální momenty, ty ale rychle odplouvají a v celé stopáži je jich jen pár. Nevím zda je takový děj reálný, leda tak vysněný v hlavě psychopata. Někdo by možná udělal všechno pro osobu, kterou miluje, ale snad existují určité meze ne? A nevím, jestli by mi bylo dobře vedle člověka, který nechá vybuchnout auto, jen kvůli tomu, aby mohl být se mnou. :-) ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z teenagerských komédií o tom, ako sa dostať babe do nohavičiek. Aj keď toto prevedenie mi pripadalo možno troška akčnejšie (vďaka Francoisovi). Niektoré vtípky boli troška prehnané resp. divné, iné také do pohodičky :) Škoda, že postava Zacha Galifianakisa sa tam "nezdržala" dlhšie. čiže hodnotenie na 2*. A veľké plus za Michaela Ceru, ako inak :)) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)

Reklama

Reklama