Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

teutates 

všechny recenze uživatele

No nechápem ako do tohto snímku nalákaly Al Pacina!?88minút splňa všetky kritéria nenáročného diváka a TV!Krimi/Thriller ako z nemeckého seriálu,avšak doplnený o známe tváre USA...Pokus Jona Avneta nevišiel,pretože tento snímok sa vážne nepodaril.A ani maximálne nesympatická Leelee Sobieski a nestarnúci Al Pacino nezachránili tento film..! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno pozitivum na úvod: Al Pacino vypadá v kravatě a dlouhém kabátě stále zatraceně dobře a charisma mu neschází ani v šablonovitém thrilleru 88 Minutes, který si pohrává s nebezpečnými ambicemi, ale absolutně je nezvládá. Scénář působí neuvěřitelně vykonstruovaným dojmem, což vyvrcholí stupidním finále, snaží se vyrovnat současnému trendu o „šokující pointu“. A po Pacinovi nejznámější herečtí představitelé, William Forsythe a Leelee Sobieski (u ní je to s povzdechem dvojnásob), přepínají svoje postavy až do křečovitých kreací. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát klasické tříhvězdičkovsky průměrné hodnocení, ale po skončení a rozložení v hlavě sahám k hodnocení nižšímu. Tento film totiž nedosahuje ani oné průměrnosti. Al Pacino už na podobné role není stavěný a tady si navíc vybral roli v opravdu hodně fádním a špatném thrilleru, který působí, jakoby scénárista příběh napsal po noci plné vypitého alkoholu a vykouřených jointů. Zápletka odhadnutelná po třetině snímku, gradace jen posledních pět minut (nepočítám závěrečnou pětiminutovku ze školy), spousta zazděných hereckých talentů, jen ta hudba obstála jakýms takýms měřítkům. Toto novější dílko kdysi úžasného Jona Avneta se zařadilo mezi nejhorší filmy, co jsem za rok 2007 viděl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Scott Thompson .. Zase někoho dohnal stín minulosti, jeho údajná pochybení a omyly. Rutinní thrillerová skladba s levnou vizáží, kde poletuje roztěkaný, ale stále přesvědčivý Al Pacino a má kolem sebe spoustu sličných žen, fungujících převážně jen jako líbivá kulisa pro oko divákovo. Režie je průměrná a scénář s každou minutou hloupější, včetně fádního a nudného vyústění. Na to, že se většina děje má odehrát právě v 88 minutách je to navíc značně nevěrohodně seskládáno, např. jen ježdění po městě by samotné zabralo celé dopoledne.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprosto tuctový a předvídatelný kousek. Al Pacino chodí hodinu a půl po městě, furt s někým telefonuje a hledá vraha, kterého už jsem poznal po půl hodině. Když to má ale tak šablonovitou zápletku, tak to chtělo natočit aspoň trochu svěže a ne takhle unyle. Škoda, nepovedlo se. Alespoň, že ten Pacino má pořád charizmatu na rozdávání, ostatní herci taky nejsou špatní a na ten večer to přece jenom neublíží. Dalo se z toho ale udělat mnohem víc. 50% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)

Reklama

Reklama