Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimoška bez nějakých přehnaně okázalých sekvencí, kterou táhne tajemná zápletka, jež je sice trochu za vlasy přitažená, ale není nijak přehnaně překombinovaná a bavilo mě ji postupně odhalovat. Nepotěší levný look a místy, zejména v úvodu, amatérsky působící režie. Naopak překvapila mě řada známých (nejen) seriálových tváří, ač jejich herecké výkony leckdy trochu zaostávají. Ovšem Al Pacino to rozhodně táhne, tyhle role mu jdou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Pacinovi zožeriem všetko. Kľudne aj trojhodinovú prednášku o kresťanstve, ale fakt je aj ten, že bez neho by bol tento film priemerný, miestami až podpriemerný. Ako vždy, drží tento film svojimi hereckými schopnosťami, ktoré sú samozrejme obmedzované predvídateľným scénarom a priemernou réžiou. Takýchto filmov najdete v požičovni stovky. Škoda plytvania hereckým talentom v takýchto stokrát prevarených sračkách a trochu sa aj Pacinovi čudujem, poslednú dobu (DeNiro je na tom ešte horšie), nemá práve najšťastnejší výber s výnimkou vedľajšej úlohy v Dannyho parťákoch 3. Hádam to zachráni spoločný film týchto hereckých velikánov, ktorý sa práve natáča. Ale priznám sa, že nečakám nič moc, ďalší Heat to asi nebude. Napriek tomu nikoho neodrádzam, s Pacinom je to stále ľahko nadpriemerný thriller. 60%. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech komentářů místních, uznávaných filmových kritiků jsem měl pocit, že tenhle film je děsná sračka. Odmítal jsem si ho pučit a už vůbec u něj strávit nějakou tu minutu. Jenže jednoho dne jsem našel v krámě originálku za 49 Kč. Jako správnej Čech s lety prověřenou obchodní intuicí "nebude se mi to líbit, ale když to stojí tak málo, tak si minimálně tři vezmu", jsem neváhal a DVD si pořídil. Nakonec napětí v mym bytě bylo na tak vysoký úrovni, že mi na čele, kromě potu, vyskočila obrovská žíla, která mi bránila ve výhledu na televizi. Užil jsem si to a má obchodní instuice nelhala ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Filmy se dají přirovnat k čemukoliv. Tentokrát ho přirovnám k mrakodrapu. Mrakodrap jako takový se staví třeba jen rok. Ale základy, které se zarývají hluboko do země třeba i pět let. Jasně, filmy se tak dlouho netočí, ale mít základy je samozřejmostí. Tenhle film je nemá, příběh obyčejný a pokus o časotíseň vůbec nevyšel. Divák se házen z okraje na okraj a nestačí se rozhlížet, co se to děje. Závěr je sice nepředvídatelný, ale hloupý. Jedinou devizou 88 minut je Al Pacino. Ten by opravdu mohl dělat cokoliv a byla by to paráda, ale to bych se stále opakoval. Bez něj by šel film do "černých" hlubin čsfd. S tímhle rovnou do televizi, žádná distribuce. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako psychiatr a profesor na vysoké škole, kterému někdo zavolá, že zemře za 88 minut zahrál dobře, ale umí mnohem lépe. Leelee Sobieski jako jeho studentka, které od začátku nevěříte .... a máte proč. To vše v celkem slušném trilleru, které neuchvátí ani nezklame. Hudba ED SHEAMUR, (Wimbledon, Johny English). ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama