Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Úlety jsou fajn, úlety jsou super, úlety mám rád. Díky zálibě ve filmech mám jistotu, že minimálně dvakrát za týden nějaký úlet zažiju, i když nepozvu žádnou holku na rande. Navzdory tomu bych se ale vážně ani trošku nezlobil, kdyby film, na který čekám do půlnoci, stál za něco víc než za starou bačkoru. Tou starou bačkorou myslím Al Pacina, který také jako jediný na tom všem vydřel bídné dva body. Zabíjet tam vlastně mohli úplně všichni a je s podivem, že to nakonec tolik lidí přežilo. Koukat na takové filmy má asi podobný smysl, jako chodit na rande s holkou, která na vaše pozvání odpoví "no jo, stejně nemám co dělat." A název? Podle všeho inspirován příběhem scénáristy, kterému tajemný hlas v telefonu nahlásil "máš 88 minut, piš!" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak jsem čekal, ovšem zdaleka ne tak dobré jak mohlo být.. Al Pacino zahrál životem okoralého psychiatra s přehledem, Alicia Witt potěšila muižké oko lačnící po kráse, a přestože to s ubývajícími minutami ztrácelo šmrnc i logiku, nebylo taz tak dlouhé, aby to úplně "padlo na hubu". ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako psychiatr a profesor na vysoké škole, kterému někdo zavolá, že zemře za 88 minut zahrál dobře, ale umí mnohem lépe. Leelee Sobieski jako jeho studentka, které od začátku nevěříte .... a máte proč. To vše v celkem slušném trilleru, které neuchvátí ani nezklame. Hudba ED SHEAMUR, (Wimbledon, Johny English). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimoška bez nějakých přehnaně okázalých sekvencí, kterou táhne tajemná zápletka, jež je sice trochu za vlasy přitažená, ale není nijak přehnaně překombinovaná a bavilo mě ji postupně odhalovat. Nepotěší levný look a místy, zejména v úvodu, amatérsky působící režie. Naopak překvapila mě řada známých (nejen) seriálových tváří, ač jejich herecké výkony leckdy trochu zaostávají. Ovšem Al Pacino to rozhodně táhne, tyhle role mu jdou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprosto tuctový a předvídatelný kousek. Al Pacino chodí hodinu a půl po městě, furt s někým telefonuje a hledá vraha, kterého už jsem poznal po půl hodině. Když to má ale tak šablonovitou zápletku, tak to chtělo natočit aspoň trochu svěže a ne takhle unyle. Škoda, nepovedlo se. Alespoň, že ten Pacino má pořád charizmatu na rozdávání, ostatní herci taky nejsou špatní a na ten večer to přece jenom neublíží. Dalo se z toho ale udělat mnohem víc. 50% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)

Reklama

Reklama