Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (171)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Arrive on time. Obyčejný, lehce předvídatelný thriller, který z šedi vyzdvihuje jen a pouze prostředí transibiřské magistrály a jména herců. Bohužel pouze jejich jéma. Scénář nedává nikomu z nich možnost se projevit a přímo zabíjí všechny včetně Woodyho a Bena, u kterých mě to mrzelo nejvíc. I když občas se zdá, že by se mohlo stát něco nečekáného nebo zajímavého, tak to stejně během pár minut upadne do šedi průměru. "You wanna truth about America? Take a book. You wanna know truth about Russia. Take a shovel." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Transsibiřská magistrála, mrazivé ruské prostředí, vlak plný "podivně podezřelých" lidí a k tomu všemu drogové pozadí. Atmosféra je na jedničku, ale scénář kupodivu nenabízí v rámci žánru absolutně nic nového a ani závěrečná pointa nenadzvedává z křesla. Transsibiřský expres i přesto nabízí vcelku napínavou jízdu, která má sice několik pomalejších úseků, ale do cíle dorazí neomylně. Ikdyž pro někoho možná s tím pocitem, že příště tuhle štreku poletí raději letadlem. 70% ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Má to moc pěknou atmosféru, docela slušný příběh a je to kvalitně natočené, ale něco tomu prostě chybí. Místy je děj příliš vykonstruovaný, jinde se věci dějí až náhodou. Ruská policie je zase klasicky dovedená až za hranici únosnosti a párek američanů zase žasne, jak je to vůbec možné. Ale místy jsem se vážně bavil, cítil jsem napětí a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Lehký nadprůměr v žánru, ale od Andersona bych čekal víc. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Mám rád vlaky a Transsibiřský expres jsem si pořídil kvůli tomu, že se momentálně virtuálně proháním po Transsibiřské magistrále z Moskvy do Vladivostoku. Před pár hodinami jsem stavěl v Barabinsku, kde stál i filmový vlak. Transsibiřský expres je působivý co do výpravy. Pokud jde však o děj, snímek pokulhává a místy postrádá logiku. Je podivné, že by si maník mohl dovolit bez povšimnutí odvézt vlak někam do lesa. Ben Kingsley film nijak nezachraňuje a jeho postava je nemastná-neslaná. Naopak je třeba vyzdvihnout Emily Mortimer. Na závěr si neodpustím poznámku - působí naprosto směšně, jak jsou civilizovaní Američané pokaždé v šoku, když jsou konfrontováni s realitou vymáhání práva v "necivilizovaném" zbytku světa. Americké uniformované složky se totiž nechovají o nic lépe. (602., 29. I. 2011) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný triler v dosť "neokukanom" prostredí s dobrým obsadením. Pamätám si, že napriek súčasným len nadpriemerným hodnoteniam sa o tomto filme dosť hovorilo, preto ho chcel každý vidieť čo najskôr. Pravda bola taká, že to nenaplnilo očakávania, ale ako vravím, zaujímavé prostredie a slušný cast tomu pomohli. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Emily Mortimer mala iba 24 hodín na rozmyslenie, či úlohu vo filme prijme. Avšak ihneď po prečítaní scenára ponuku vzala. (U_S_O)
  • Okrem Ruska a Číny prebiehala veľká časť natáčania aj v Litve. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem španielskeho a anglického jazyka aj ruštinu, čínštinu či francúzsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama