Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 129)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Beau Thorne .. Podělávka atraktivního materiálu. Stupidní příběhové nic zahalené do celkem propracovaného vizuálního hávu plného herních lokačních odkazů. Tím však podobnost s hrou prakticky končí - nekoná se pořádná akce, nekoná se povedený bullet-time a vlastně se ani nic moc zajímavého a zábavného nestane, pokud tedy neulítáváte na krimi žvanění nahodilých postav. Nenudil jsem se pouze, když se po place promenáduje Olga Kurylenko a že to dlouho nebylo, na to vemte Valkyrií kolik chcete. __ I believe in pain. A tohle bolelo Marku, Johne, Milo, Olgo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Miluju jeho touhu po pomstě, jeho zbraně, jeho spojence i jeho nepřátele a bezmezně miluju každý kousek tohoto zasněženého New Yorku, kde se za každými dveřmi skrývá skupinka vrahů, potřebný painkiller nebo nová sada nábojů. Ale to všechno v adaptaci mizí v dáli a přichází nový Max. Ani tentokrát se nebojí vytáhnout zbraň, ale až jako krajní řešení. A proto mi sice udělá radost B.B., Aesir, Roscoe Street Station nebo Alex, ale ve chvíli, kdy jsem, plný radosti z akce, která konečně dorazila v plné parádě, pochopil, že cesta na střechu je očišťující cestou k závěru, dorazilo neodvratně i zklamání. Nenadávám Mooremu za to, že s akcí přišel pozdě a ani neobviňuji Thorneho z toho, že scénář se vydal úplně jinou cestou. Jenom jsem zklamaný, protože jsem toho ze zbožňované počítačové hry chtěl vidět mnohem více než kulisy. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Absolutně zpackané, škoda. Vizuálně skvělé, natočené taky, ale ten scénář je hrůza. Příběh se nevyvíjí a jde absolutně mimo diváka. Mark Wahlberg byl jako Max Payne dobrá volba, u mě si to potvrdil, ale Mila Kunis ne. Hrála toporně a navíc jí to vůbec neslušelo (je to ta stejná co hrála v Kopačkách?) mohla si role prohodit s novou bondgirl - Olgou Kurylenko – má na první pohled větší herecký talent a navíc je znatelně více „hot“. Ludacris jako poručík – hrůza – stejně jako jeho hip-hoperský akcent – v každé scéně mě iritoval. Slabších 5/10* dávám hlavně za poslední dvacetiminutovku a zmíněnou vizuální stránku filmu. Těším se na druhý díl a doufám, že si někdo dá tu práci a napíše Maxovi pořádný scénář, tedy pokud druhý díl bude jak „slibuje“ scéna po závěrečných titulcích. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nudné, dlouhé (100 minut je na tohle moc). Naprosto bez nápadu. Payne má možná dobrou atmosféru, ale stupidní děj bez jakéhokoliv nového nápadu nebo náznaku originality a neuvěřitelně pitomí herci (až na Wahlberga, který se konečně našel) film kazí, kde jen můžou. Příběh je bez akce (nebo čehokoli) a pořád tam mluví postavy, které se nikdo ani neobtěžuje představit. Hitmana, který má podobné problémy, obhajuju, ale tohle je vážně ostuda. Film, který má jediný účel - ukrást vám 100 minut vašeho života. Nedopřejte mu to. John Moore dokonale promarnil, z čeho mohlo být něco víc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami a Buck Sanders: 1. Max Attacks - Original Score ,2. Investigation ,3. Payneful Piano ,4. Colvin Quivers ,5. Dethlab ,6. Storming The Office ,7. No Respects For You ,8. Lupino Spreads His Wings ,9. Max Returns Home ,10. Factoring Max ,11. Window Payne ,12. Dark Heaven ,13. Vote for Dennis ,14. BB's Maxim ,15. Max Marches On ,16. Heaven To The Max ,17. Topless Fanfare , ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Mila Kunis (Mona Sax) se do své role natolik vžila, že při natáčení scény, kdy její postava mlátí obuškem Maxe Paynea, to od ní Mark Wahlberg skutečne schytal. (duklak2)
  • Valkýry, teda tvory zobrazujúce sa v halucináciách, navrhli Chris Roswarne a Rob McCallum. Režisér im pritom dal podmienku, aby ich pohyby pôsobili dojmom, že sú pod vodou. Navrhnúť a pomocou počítača je vytvoriť trvalo viac ako 15 týždňov. (Greenpeacak)
  • V herní předloze je Jim Bravura postarší běloch, ve filmu jej hraje mladší černoch (Chris "Ludacris" Bridges), čemuž se fanoušci hry divili už při zveřejnění obsazení. (Caelos)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama