Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný brazilský snímek o obchodu s bílým masem. Mari je jako malá holka prodána svou rodinou těmto překupníkům. Svůj nový život začne spolu s kamarádkou v bordelu v džungli. Nelíbí se jí tam a pokusí se několikrát utéct. Jak časem zjišťuje, tak všude je, jak se říká chleba o dvou kůrkách... Nepůsobí to tolik autenticky jako jiné podobné filmy. "Nezapomeň, co se stalo tvé kamarádce." ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tísnivý obsah, trýznivá forma... °-/ . . . Tak silné téma a tak slabý film. Chování dospělých postav místy působí až nevěrohodně panoptikálně a šablonovitě - a přitom holky jsou typově skvělé, ve svých rolích prostince bezprostřední, až obdivuhodně hrající jako na nic si nehrající... Ano, smutný a bezvýchodný příběh, ale ke své škodě po tvůrčí stránce příliš amatérsky působící - a víc se mi to ani nechce pitvat. Nakonec - krokodýlí slzy pro film jako takový tady ronit nebudu, byť vím a věřím, že tvůrci ten >apel< mysleli poctivě a v nejlepším možném smyslu slova dobře... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 15.10.2011 na >andělském prostoru< /v původním znění s českými titulky/, hodnocení 399., komentář zde mírně zklamaný jako třiačtyřicátý - 16.10.2011) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přestože má tenhle snímek evidentně několik slabších momentů, které by ho mohly posunout k nižšímu hodnocení , tak to tentokrát neudělám. A to z toho důvodu, že takhle deprimující příběhy v různých obdobách existují a budou existovat, což mě vnitřně přímo deptá a jako mámu od dětí mě děsí představa, čeho jsou konkrétně v Brazílii matky v těch nejhorších životních podmínkách schopny udělat. Celé se to linulo v duchu "z bláta do louže". Co mám povídat, je to prostě síla s kterou žel nejde moc hnout, protože apatie lidí (jak bylo nastíněno i ve filmu) ke zlepšení této hrůzné pandemie určitě nepřispívá. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. pravdivý / otřesný dokument z třetího světa naší současnosti .. plný hnusných momentů a odporných lidí … tohle příroda opravdu nějak nedomyslela : že se dá sexuálně zneužít dítě … … V roce 2002 je kdesi v brazilském zapadákově prodána dvanáctiletá dívka Maria svým otcem, chudým nevzdělaným rybářem, který si myslí, že ji posílá za lepším životem (služky u bohaté rodiny) kamsi do města – do vzdálené civilizace .. ve skutečnosti je však dívenka svěřena náboráři prostitutek, který ji odvádí k prostřednici, která mladé (většinou) neposkvrněné dívky prodává v primitivních dražbách místním boháčům .. a tak se Maria po několikanásobném znásilnění dostala do bordelu pro nejnižší vrstvy v amazonské oblasti, kde následně trpí dlouhé měsíce nesčetným hrubým zneužitím a přestože se ji později podaří utéct, vyhráno nemá .. smutná hořká realita života mnoha chudých dívek jejího věku .. bohužel, určitě nejen v Brazílii … ()

zette 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na film, me vzdy dokaze vytocit, jak nekdo, kdo neni schopen uzivit jedno dite, jich ma rovnou nejmene pet. Pak to dopada jako nekde na trhu... Znepokojujici namet, ale ja myslim, ze kazdy, kdo ma oci otevrene si o takove Brazilii nedela zadne iluze. Ja myslim, ze to bylo natoceno jeste setrne pro oko divakovo. I kdyz mi to vse prislo strasne zjednodusene, bavilo me to od zacatku do konce. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama