Reklama

Reklama

VOD (1)

Zkušený newyorský policista Cristofuoro (Russell Crowe – Gladiátor, L.A.:Přísně tajné) chce dokázat, že čerstvě propuštěný mladík Erik (Jon Foster – Terminátor 3:Vzpoura strojů) je vrah. Že zabil své rodiče schválně, a ne pod vlivem prášků, jak tvrdil soudu. Aby svou teorii poručík potvrdil, začne Erika sledovat. Situaci ještě zkomplikuje krásná Lori, kterou vzrušuje blízkost trestaného násilníka. Je Erik jen nevinnou obětí policistovy fantazie nebo nebezpečným masovým vrahem, který dříve nebo později zaútočí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenderness balancuje na hraně mezi vstřícným diváckým dramatem (důkazem budiž přítomnost vypravěče trousícího lehce konzumovatelná životní moudra v úvodu a v závěru) a narativně vyprázdněným artem. Ona ta počáteční vstřícnost běžného diváka navnadí, o to krutější je pak vystřízlivění, když začne jeho trpělivost pokoušet velmi pomalé tempo v kombinaci s dějovou vyprahlostí. Toto samozřejmě nelze brát jako kritiku, tzv. nenarativních filmů je celá řada a dalo by se říci, že už nyní tvoří samostatný žánr (i když samotný žánrový pojem je značně diskutabilní) – viz Twentynine Palms nebo spirituální Battle in Heaven. Množství drtivé kritiky směřující k tomuto filmu lze tedy brát jakožto výsledek nesprávného diváckého očekávání navíc podporovaného účastí hollywoodského herce první velikosti – Russella Crowea. Jeho postava není v centru dění, on zde figuruje pouze jako komentátor, katalyzátor některých situací a především pak jako osoba komunikující s divákem sdílněji než nepřístupná ústřední mladá dvojice. Croweův policista do určité míry naplňuje jistá žánrová klišé, přesto nepůsobí jako rušivý prvek, naopak každá scéna s ním patří mezi ty atraktivnější. Druhá nejznámější herecká persóna – Laura Dern – vystupuje v malé roli na značně omezeném prostoru (časově i prostorově – ani na moment neopustí svůj dům), avšak její postava je zdrojem zajímavého dramatického pnutí, které si divák, jak u nenarativních filmů bývá zvykem, musí z vlastní iniciativy domyslet. _____ Ústřední dvojice – čerstvě propuštěný náctiletý vrah a jeho o něco mladší traumatizovaná obdivovatelka – je někde na půl cesty mezi jemně budovanými charaktery vyžadujícími diváckou participaci a „plakátovými“ tragickými hrdiny. Zatímco umně (ale úsporně) vyprofilovaný mužský hrdina je zdrojem veškerého napětí a neurčitosti příběhu (pozice oběť/zloduch je po celou dobu výtečně vybalancovaná), přičemž jeho postupně odkrývaná minulost zajišťuje nějaké to překvapení na závěr, tak mladá hrdinka v divákovi vzbuzuje jistou skepsi k scenáristovu umu, neboť její chování je v mnoha situacích v rozporu s logikou (psychická nevyrovnanost nic neomlouvá) a veškerá podstata jejího počínání – tím pádem i její celková role v příběhu – stojí na poněkud chatrnějších základech. V onom charakteru spatřuji snad největší nedostatek celého filmu, částečně však situaci zachraňuje obsazení Sophie Traub, která působí věrohodně i v oněch podezřelejších momentech. Jestli nám však postava, jejíž tragika by nás měla dojímat, v některých chvílích svým chováním připadá spíše otravná, něco je asi spatně. _____ Tenderness dle mého názoru není ani zdaleka tak otřesnou podívanou, jak někteří uvádějí, má své nepochybné chyby, vstřícnému divákovi však dokáže nabídnout nezvyklý zážitek stavějící více na charakterech než na dynamicky konstruované „hutné“ zápletce. Času stráveného u tohoto filmu rozhodně nelituji. 70% ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Tak po projekci tohoto filmu ve mě jsou dva pocity…první je, že to bylo takové příjemné drama o mladém ujetém klukovi a holčičce co chtěla zemřít jeho rukou, nad tím vším dohlížel tatínek Russell, který herecky nezklamal, sem tam zazněla velmi pěkná hudba atd.…druhý pocit je ten, že se mi vybavují i negativa, a to hlavní je nuda, která na mě občas vlezla, s tím souvisí i celkové pomaloučké tempo filmu, ve kterém se prakticky „nic“ neděje, závěr působivý přesně tak jak pozorný divák čekal…škoda…zavřu obě oči a dám hezky baculaté 3* 69%. ()

Reklama

Dallas 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi komentuje tento film. Keď som ho objavil, tak bol ešte v čiernych vodách, ale ako pozerám jeho "rating" pomali stúpa. Určite si nemyslím, že sa jedná o odpad, ale skôr o priemernú drámu, ktorá niekomu povie viac a druhému menej. Asi záleží aj od nálady, pretože tento film jú rozhodne nezdvihne. Ani jedna z (hlavných) postáv tu nie je vyslovene kladná a ku koncu ani vyslovene záporná. Dve najzvučnejšie mená z obsadenia nemajú až toľko priestoru ako by sa dalo čakať a sú len akousi podporou hlavnej dvojice. Režia je slušná a v niektorých scénach aj pritlačí. Vďaka tomu a hercom to u mňa stúpa na takých 60% a stojí rozhodne aspoň za jedno pozretie. Len pozor na tú náladu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Russell se pyšnil dlouhou sérií, kdy od Životní zkoušky točil jednu pecku za druhou, najednou se ovšem pustil do tohoto filmu a já moc nepochopil proč tak činil. Častečně možná zajímavé téma o mladém recidivistovi, ambice ovšem jaksi chybí. Ona celkově navíc postava detektiva, kterou hraje Russell není výrazná. Trošku mě mrzí že v tomhle hrál. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Na tomto mimoriadne nenapadnom filme je zaujimava predovsetkym jeho velmi zvlastna atmosfera, ktora divaka sprevadza pocas celeho snimku. Namet je v poriadku, avsak spracovanie je az prilis televizne a na filme to veru poriadne vidiet. Crowe je v pohode, ale nic extra, rovnako ako vsetko ostatne...a teda nic nezabudnutelne sa nekona.2,5/5* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Russell Crowe stihl natočit všechny své scény ve filmy za pouhých 9 dnů. (Baffer)

Reklama

Reklama