Reklama

Reklama

Hranice smrti

  • Francie Frontière(s) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta zlodějů prchá s ukradenými penězi přes hranice. Na chvíli zakotví ve starém hostinci, kde narazí na podivínského chlapíka a jeho rodinu, která se zde skrývá. Z obyvatel zapadlé putyky se vyklubou fanatičtí neonacisté se sklony ke kanibalismu. Strhne se neuvěřitelný souboj, ve kterém jde o krk. Začíná boj na život a na smrt!

Scenárista a režisér v jedné osobě Xavier Gens se netají zálibou ve filmech Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre, rež. Marcus Nispel, 2003), Noční můra v Elm Street (A Nightmare On Elm Street, rež. Jack Sholder, 1985), Saw (Saw) nebo Barbar Conan (Conan The Barbarian, rež. John Milius, 1982). O natáčení filmu říká: „Na začátku jsme měli spoustu problémů s násilnými scénami ve filmu. Poté, co se do střižny přišel podívat koproducent Luc Besson, (právě jsem pracoval na scéně jak si rodina vaří jednoho z hrdinů), a utvrdil nás v tom, že máme natočit film tak, jak to cítíme, se mi ulevilo. Krátce na to mi nabídl režii filmu Hitman (Hitman, 2007)“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (353)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velice podobné svým pojetím jako stejně stará francouzská brutalita Inside. Spíš než na atmosféru sází na zobrzaování násilí v co nejvíc šokující podobě a stříkance krve tu jsou za každou cenu a skoro pořád. O dva řády lepší než známá blbůstka Hostel 1+2, ale stejně horor je horor a tohle horor fakt není. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na podruhé zhlédnutí už hlavně ten masakr. Podříznutí, vykuchání, přeštípnutá achilovka, hrátky s pilou, krvavá střelba...nu, je toho dosti. Francouzi se opět vyrovnávají s nechutí k německým sousedům a pro jistotu ještě s hitlerovským nacismem. Film jede na splatter vlně podobně jako Noc s nabroušenou břitvou či Mučedníci, kterou Francouzi začali pomalu rozjíždět v 90.letech. Snímek je neobyčejně špinavý, plný bahna ( dočkáme se i ringu volného pro ženy) a krve. Hlavní hrdinka se postupně mění v trosku, které zůstal pouze pud sebezáchovy. Kupodivu mne film vůbec nenudil ( což bude asi výcvikem na artových filmech), jen ke konci už mi přišel spíše komický, než děsivý. Jak známo, když se to s násilím přežene, dostaví se přesně opačné reakce než ty, které byly původně zamýšleny. Gore efekty jsou velmi podařené a tam, kde Italové dnes tápou, Francouzi kralují. Očekávejte nechutnou vyvražďovačku a budete spokojeni. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzský pokus natočit cosi mezi Od soumraku do úsvitu a Saw, který je prostě zběsilý - kamerou, nápadem, provedením - a to není prosím pěkně žádná pochvala! Povím vám, že u tohohle filmu je nejroztřesenější kamera, alespoň v úvodu, co jsem kdy viděl - teda, ono toho stejně moc vidět není. A navíc se do toho sem tam prolíná úplně zbytečně digitální kamera. Už to samo o sobě stačí k negativnímu prvnímu dojmu z filmu. Jenže pak se objeví i cosi jako děj. Bohužel. Nějací naprosto nezajímaví pařížští metrosexuální týpci zdrhají před poldama, jeden zhebne, ostatní se skryjí ve venkovské hospodě, statku, nebo co to je, a světě div se, ve sklepě jsou zmutovaní lidští tvorečkové, a celou hospodu ovládá nacistický gang vedený staříkem s výraznou podobou Hitlera. Pak dojde k nějakým těm vraždám, násilnostem, kanibalismu, za zběsilého střihu se prostě odehrává taková nijaká vyvražďovačka, kde to těm mladým snad i přejete. Zajímavé je, že film začne formátem 2,35:1, aby hned po úvodních titulcích naběhl na formát 1,85:1. Samotný disk hned načíná uřvaný protipirát, následují trailery na filmy Oslněni sluncem, Svědkem zločinu, Odsouzeni k boji, v menu najdeme další čtyři upoutávky, z toho dvě už jsme viděli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Drsné a krvavé. Proste výborné, brutálne exploitation, ale určite nie pre každého diváka. Snímok je naozaj len pre otrlých. Okrem luxusných gore scén je tu výborná atmosféra a napínavý dej, baví od začiatku až do konca. Ja som spokojný. Psycho rodina rozpútala hotové peklo, na ktoré hlavná hrdinka len tak ľahko nezabudne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další jatka. V poslední době si při sledování novodobých hororů, říkám, že se nejspíš filmaři pokoušejí změnit žánr. Dneska když se řekne horor tak to neznamená napětí ale maso. Občas se sice najde nějaká světlá vyjímka ale jinak se žánr horor změnil na žánr vyvražďovačka. Stejně tak je tomu tak i v případě tohoto snímku bývalého "reklamáře", který svůj "rychlostřihačský" kurz nezapře. Film je jedno velké klišé a tak zde opět máme dům (v tomto případě hotel) obývaný jednou hodně divnou rodinkou, kteří se jistě neřadí mezi vegetariány a jíž vede jakýsi bývalý nácek, který je nejspíše hodně zklamaný z toho, že už skončila 2. sv. válka a chybí mu nějaké to mučeníčko, které si dopřává na náhodných zbloudilcích, které zavítají do jeho hotelu. Jednoho dne v tomto hotelu hledá azyl i taková ne zrovna nevinná partička ve které samozřejmě nemůže chybět dívka. Po chvíli však zjistí, že maso, které jim bylo podáváno k večeři zřejmě nebude hovězí a začnou se dít věci. Kdo celou dobu čekal na krev tak se konečně dočká pár brutálních momentů ale pro ty kdo byly odchovaní italskými slashery a viděli nějaký z dlohé řady novodobých amerických (skoro)hororů to nebude nic nového. Prostě klasika. Přeštípané achilovky kleštěmi, sekery zaseknuté na ruzná místa na lidském těle, podřezaná hrdla, ustřelený prsty a prasečí výkaly. Snad jen člověk uvařený v páře nebo scéna s cirkulárkou by se dali nazvat inovací v počtu různorodých morbidních zabití. Ale i tak nemá film v rámci žánru co nabídnout a jistě nikoho nepřekvapí, že opět přežije pouze něžné pohlaví, které by mohl nakládačku, kterou za film dostane závidět i Bruce Willis. Ale je zajímavé, že zuby jí zůstali po těch kopancích a ranách všechny:o) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Xavier Gens vzpomínal, že "natáčení probíhalo trošku partyzánským způsobem, protože producent nechtěl, aby ve filmu byla krvavá přestřelka mezi ženskými postavami. Na začátku ji ze scénáře vyhodil a dával si pozor, abychom ji nenatočili. Takže jsme to udělali tajně, v noci, s druhým štábem, abych pak mohl sestříhat film, který jsem měl v hlavě. Byl to z mé strany akt vzpoury proti té strašné stejnosti a konsenzualitě francouzského filmu, proti tomu, že se hlavně mladí režiséři nemohou svobodně vyjadřovat tak, jak by chtěli." (NIRO)
  • Písnička, která hraje v 13. minutě v autě, je „Last Joint 2“ od Jean-Pierre Taïeb. Ve 22. minutě hraje „Evolution Reversed“ od Udi Kagana. (Duoscop)
  • Film byl v Thajsku zakázán kvůli násilným scénám. (Chatterer)

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama