Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Nechci upírat Matthew Perrymu jeho herectví, opravdu jsem mu ty jeho psychózy věřil. Ale jeho výkon film sice drží na úrovni, na kterou by bez něj asi těžko sahal, ale pro mne je v tomto filmu použito až příliš mnoho klišé. Přítelíček, který poradí jen když mu z toho něco kápne. Fame fatal, se kterou to vypadá nejprve jasně, pak podmračeně, aby zase začalo svítit slunce. Jedna odbočka na cestě za láskou, která skoro pomůže, skoro,... Docela jsem se těšil, že na konci se prostě nic nestane a Perry bude zase sám, byl bych asi citově ochuzen, ale na druhou sranu by to filmu dodalo šmrc. Jedinci skákající na koncích filmů do náručí tu byli budou a jsou... A nejen to. Princip prolínání vzpomínek a snů se skutečností je také čím dál tím ohranější. Navíc v Numbovi není zrovna dotažen k nějaké smysluplnosti. Snad jediné, co nám řekne je to, proč má Numb rád otce, ale ono tom stejně mluví v jednom kole, tak proč se zatěžovat tím, že to shlédneme ještě jednou v "reálu". Numb není špatný film. On je to film, na který se moc pěkně kouká, jen je tu jeden problém. Člověk nesmí začít přemýšlet, kde tohle všechno už někde viděl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlého fanouška Přátel se musím přiznat, že hned zezačátku mě nepotěšil dabing Matthewa Perryho. Nevim proč, ale udělá to hrozně moc, když svýho oblíbenýho herce slyším stále se stejným hlasem. Když pak příjde jiný dabér, hned na něj musím koukat jinak, skoro jako kdyby to byl jiný herec. Přesto jsem i tak rád, že si Matthew zase konečně někde zahrál. Od souseda zabijáka je totiž tohle další film kde kse konečně objevil, a to už utekla docela dlouhá doba. Příběh zas tak zlý není, ale má v sobě strašně moc nesmyslů, který ale stejně většinou házim za hlavu, protože u filmu se chci hlavně pobavit a ne nad ním přemýšlet, i když i to příjde k duhu. Zmatená duše ale rozhodně není nic hroznýho nebo na druhou něco závratně inteligentního. Je to dobře odvedená práce a solidní příběh, ve kterém se Perry po delší době zase ukázal. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Nezažíva to občas každý? Zvláštne pocity, kedy si myslíme, že to čo sa deje, nie je reálne a nevieme sa z toho dostať a máme chuť sa na všetko vykašľať. Pocit, že nás nikto nechápe, zaplavenie myšlienkami, ktoré sú neznesiteľné. A niekedy sa človek musí premáhať, aby mohol "normálne" existovať v "reálnom" svete... Pekný film o hľadaní seba samého, smutný aj úsmevný a perfektný Matthew Perry! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá nenápadná dráma s primeranou dávkou humoru. Perry je potešujúco nadpriemerný a hrali aj ostatní herci. Za tú hodinku a pol mi všetko ubehlo celkom rýchlo. Nie sú tu ani tak nudné scény, ale je pravda že sú trocha dlhé. Film baví aj keď to na prvý pohľad vypadá ako veľká nuda. Dobre spracovaný námet. Silno som uvažoval nad 4*, ale je pravda, že je to film na jedno pozretie. 70% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Každý se občas cití jakoby mimo realitu, jen někdo to hůř nese, takový film ze života. Je vidět, že Matthew Perry dokáže nejen hrát potrhlého vtipného Chandlera (seriál Přátelé), ale také duševně nemocného, co se skutečně tváří jako by byl v jiném světě. Jestli se někdo někdy bude chystat natočit další film o autismu, budu doufat, že autistu bude hrát Matthew. Dokáže film peprně okořenit. Od filmu jsem očekávala více, bohužel to chvílemi nebralo žádné obrátky a místy mě to nudilo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)

Reklama

Reklama