Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Dario Argento musel mít slabou chvilku, když točil tento film, neboť jsem přesvědčena, že kdyby byl v lepší formě, dokázal by z takového námětu vytěžit mnohem více a hlavně by to dopadlo mnohem lépe. Hlavní a dost zásadní slabinou tohoto filmu je scénář. Některé scény a dialogy, které, ač měly působit zřejmě děsivě, vyzněly často spíše směšně a hloupě. Spousta jich je sice velmi povedených a působivých, ale nestačí napravit vše ostatní. Scénárista zřejmě také nebyl v náladě. Oproti tomu dokáže snímek držet nad vodou přítomnost Asii Argento a vydařená hudba, která svým hororovým vyzněním zachraňuje to, co tvůrci neúmyslně předvedli spíše jako nepovedenou frašku. Především fenomenální závěrečný song Mother Of Tears v podání Daniho Filtha a Claudia Simonettiho. Marně jsem doufala, že alespoň konec by mohl být trochu nápaditý, asi jsem toho čekala moc. Mohl to být děsivý horor, na který budete dlouho vzpomínat. Nevyšlo to. Škoda. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dario Argento se s tim vubec nemaze a na stara kolena dokoncuje svou brutalni trilogii "Three Mothers" o vyvrazdovani dabelskych matek. Brutalita opet hraje hlavni roli, tentokrat uz lehce na hranici parodie. Nektere sceny ale rozhodne nezklamaly, hozeni mimina z mostu, ktere se jeste pri padu dukladne triskne do hlavy, pochutnavani si na detskych vnitrnostech, vypichovani oci, propichovani vaginy dvoumetrovou tyci atd. Cele to ale pusobi misty zbrkle a az prilis zbesile, coz opet nahrava spise elementu trapnosti, nez terroru. Presne tuto cholericky dabelskou naladu podtrhuje i hudba, ktera je natolik demonicky hardcore, az vlastne vubec neni temna a prilis atmosfery do filmu neprinese. Asia Argento me v hlavni roli take nejak extra nepresvedcila, navic vypada jako ospala narkomanka. Nastesti misto ni v prubehu celeho filmu exceluje silena satanisticka opicka. 6/10 ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Hlavnou postavou príbehu je Sarah, študentka reštaurátorského umenia, je jediným očitým svedkom vraždy v múzeu v Ríme. Okrem toho narazí aj na starovekú hrobku, na ktorej sú divné nápisy. Vzápätí sa v Ríme začínajú diať divné veci, po uliciach chodia divní ľuďia a hemží sa to tam úmrtiami. Sarah hrozí nebezpečenstvo a cíti, že ju prenasleduje zlo. Zistí, že za tým všetkým môže stať jedna, jediná preživšia z legendárnych matiek - matka sĺz. Podarí sa Sarah očistiť svet od zla, ktoré matky páchali? Celkový dojem: Dario Argento je jedným z najznámejších hororových režisérov a tiež jeden z mojich najobľúbenejších. Obľúbil som si ho predovšetkým kvôli jeho osemdesiatkovym klasikám ako je Phenomena alebo Démoni. Po roku 2000 je už však výrazne horšie a sú len 2 filmy, ktoré ešte mnohí fanúšici vedeli doceniť - jedným je Non ho sonno (ku ktorému som sa ja ešte nedostal) a druhým La terza madre, v poradí tretia a finálna epizóda Argentovej série matiek. Na filmu sa mi v prvom rade páčilo to, že veľmi pripomína iné Argentové klasiky či už farbami, atmosférou alebo jednoduchým príbehom. La Terza Madre je však jedným z mála, kde je príbeh trochu viac rozsiahlejší a nuda potom nehrozí. Film sa môže pýšniť aj jednou vydarenou ľakačkou, z ktorej som sa vystrašil skoro aj ja (Tí čo film videli, vedia ktorú myslím). Ďalším kladom môžu byť veľmi dobre spracované scény, napr. to, ako matka hodí svoje dieťa, miminko z mosta. Z toho na chrbte zmrazilo aj mňa a na niečo také sa jednoducho nepozerá najlepšie. Na dobrej úrovni je aj nápadité a gore a vcelku sa aj jedná o jeden z najbrutálnejších Argentových počinov, no to je už len čerešničkou na torte. Na druhú stranu, vo filme sa vyskytujú aj zdĺhavé alebo inak zbytočné scény, ktoré zachráňuje len to, že sú prevádzané slušnou atmosférou. Vadia mi aj blbé efekty, ktoré celú kvalitu filmu kazia a ide dole vodou. Scenár tiež nie je práve ten najlepší a aj tu nájdete veľké množstvo situácii, pri ktorých sa jednoducho chytnete za hlavu. Či už sú to hlúpe dialógy, chovanie postáv alebo prosté, nedomyslené chybičky. Čo sa týka hlavnej postavy, stvárnenou dcérou majstra Argenta - Asiou, tak tá mi je krajne nesympatická. Už od kedy sa objavila na obrazovke, chová sa ako hlúpa krava, je veľmi naivná a jednoducho som si k nej za celý čas nevytvoril žiadny vzťah, tak mi bolo jedno či zomrie vtedy alebo vtedy. Asia ju tiež nehraje práve najlepšie. Nie že by hrala vyložene zle (predsa si len k sebe vystavte takých hercov z paneláku a ju), minimálne ale vôbec presvedčivo a neuveriteľne- snaží sa, no akosi sa jej to nedarí. Vcelku hodnotím film (nad)priemerne. Film má svoje klady, ale aj zápory, no stále je pozerateľný. No aj napriek všetkým svojim zápornym stránkam vám ho predsa len odporúčim - no nečakajte od neho veľmi veľa. Moje hodnotenie: 60% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ako predchádzajúce dva diely trilógie Tri Matky je posledný diel tiež vynikajúci. Hlavne je tu kopec vrážd, fakt dobre spravených, zaujímavých, miestami brutálnych a so špičkovými gore efektami. Niekedy som fakt čumel, ako tu mohlo byť toľko krvi a ku koncu aj sexuálnych úchylností. Film nám už zo samotnej mytológie veľa neodhalí, všetko dôležité sme sa dozvedeli praktický v dvojke. Filmu chýba len atmosféra rokov minulých, z predchádzajúcich dvoch dielov. Kus ma sklamala samotná armáda Matky Slz, zmaľované, rehotajúce sa pizdy. To ma trochu rozčúlilo. V tomto diely je podľa mňa najlepšia hudba, chorály a podbné veci fakt zbožňujem Inak som sa za 98 minút nudil fakt iba minimálne. Na Suspíriu to nemá, ale je mi ľúto dať tomu menej ako 80%... Celá séria "Tri matky": Suspiria (1977), Inferno (1980), Terza madre, La (2007) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Taková oddechovka. Z Argentovy trilogie Matek jednoznačně nejslabší, ale jako fajn podívaná na odreagování poslouží dobře. Atmosféra se během filmu docela drží (opakovaný kontrast bezpečí bytu a pokoje, které náhle přejde v úplný opak, děsivé obrazy a výjevy), mordy notně krvavé. I když, nemůžu si pomoct, mám pocit že v rámci prvního mordu chtěl Argento upgradovat ten první ze Suspirie. Udo Kier se moc neohřeje, po krátkém úvodním záchvatu a proslovu jeho etuda končí, škoda. Závěrečná scéna mi připadla jak z klipu Cradle Of Filth, což ještě podpořilo to, že v závěrečných titulcích uslyšíme jejich zpěváka :-) . No a jinak ve filmu pobíhá spousta polonahatých koček v nejroztodivnějších hábitech, ovšem ta nejhezčí je samotná Asia Argento, mimochodem herečka s jedním z nej sexy hlasů :-) . ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama