Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obecně mě tahle afektovaná pseudohorrorová gialla vůbec neberou, ale La terza madre mě po počátečním ošklíbání se docela pobavila. Děj je samozřejmě totálně praštěný, spousta scén působí levně nebo vyloženě amatérsky a Italové v Itálii mluví i píšou anglicky. Ale pro fanoušky žánru je právě tenhle způsob režie asi ta pravá lahůdka; nezasvěcený divák však možná upadne v rozpaky, jako třeba já v první půlhodině. A z prkenného a bezkrevného hereckého výkonu režisérovy dcery Asie jsem zůstal v rozpacích až do konce, měl ji spíš pokřtít třeba Antarktida, nebo Androidka. Ovšem furt lepší, než Matka Představená Čarodějka se silikonovýma ceckama. Několik scén se mi ale dost líbilo. Třeba matka s dítětem na Andělském mostě. Nebo vtipný konec japonské zoku čarodějnice. Nebo ještě vtipnější konec Uda Kiera. Nebo holohlavý pan vrah s velkou pusou. Nebo "boschovské" výjevy na konci ve sklepě. A lekla mě jedna dobrá lekačka. Ale úplně nejvíc ze všeho se mi líbilo domovní osvětlení na natahovací klíček, to jsem ještě nikdy nikde neviděl a chci ho mít v baráku na chodbě taky! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já se docela těšil. Jsou jen 2 možnosti (jak já to vidím) a to, že,buď už prostě nešlo znovu zopakovat feeling z předchozích 2 filmů, které atmosférou doslova přetékají a nebo Argento ztratil jiskru, nebo jak to nazvat. Dodnes nechápu, proč sakra čekal 27! let, aby to dokončil, páč...zasazení do ´´současnosti´´ ten film akorát potopilo, než co jiného. Jsem si naprosto jist, že pokud by to udělal v 80tkách, bylo by to o 300% lepší! Nevím proč, ale 2.pol.filmu mi silně připomíná 3 Dny Kondora nebo Civil War z 3.kpt.USA:) Dále zde vznikl opravdu zajímavý paradox, kdy jsou krvavé scény pohříchu to nejlepší, co lze v tomto jinak veskrze průměrném filmu, nalézti. Protože...to co já považuji za celkem zbytečné (tj.krvavé scény) u předchozích 2 filmů z trilogie, je zde naopak tento handicap...proměněn ve výhodu. Nejvíce jsem si užil skvělou scénu na hajzlíku ve vlaku:) Závěrečná konfrontace, ke které se má správně budovat atmosféra už od začátku...se odbyde během posledních 5(!)minut a jejíž vizuální ztvárnění, si pan Argento tajně vypůjčil z novějších dílů Hellraisera a Silent Hillu. Ona 3.matka, která dle popisu už v 1.filmu, má být ta nejkrásnější (jo, nebyla nejhorší, ale na svou představitelku z Inferna nemá,ale zase oproti ní ukázala vyvinutý hrudník:) a hl. nejmocnější. No...pardón, ale fakt ne. Tak jak nám autor této trilogie tvrdil už od úplného začátku, že z ní máme mít fakt nahnáno, tak těch pár komorních výbuchů násilí na ulicích Říma, ve mě tento pocit nevyvolávalo ani omylem. Musím též varovat rodiče malých dětí (přesněji mimin), aby se raději nedívali na scénu na mostě, páč ta zamávala i se mnou a to děti nemám. A o hudbě (byla tam nějaká?) se nemá smysl asi zmiňovat vůbec. Včetně toho gothic metalového úletu v koncových kreditech.:) Claudio Simonetti (mj. geniální Demons 1+2), má zřejmě již své nejlepší roky...též za sebou:( A absolutní hřeb do rakve byl ten debilní a naprosto nepřístojný smích 2 přeživších postav, hned poté, co vylezou z jakési obří pukliny v zemi. To mě dorazilo. Takový WTF? moment. Musím ale pochválit (alespoň něco,krom příjemných propojovacích narážek na Suspírii) pěkně efektní... byť velmi rychlý způsob smrti, Matky slz. Ten byl opravdu cool, abych použil to příšerné nečeské slovo.:D P.s.chudák Udo Kier, ten dopadl. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Odosť odlišný film od predošlých dvoch dielou trilogie. Ale chvalabohu film je to dobrý i ked ako som napísal iný. Už tu nie je tá skvelá snová atmosféra zo Suspirie, vlastne tu už Argento na amtosféru moc nevsadil a chcel diváka upútať tým čo mu dnešné horory ponukajú najviac tj. násilie. Film o tretej matke je brutálny a plný gore scén, ktoré sa vydarili a bol som rád, že som videll neokukané vraždy. A ked nie neokukané, tak aspoň dobre natočené. Na smrť novorodenca či farára len tak nezabudnem. Hlavný tahák film, spomínané násilie sa vydarilo a tak má film jedno plus k dobru. Hubda bola tiež fajn a po neskutočne otasnej hudbe z Inferna sme zase počuli nervy drásajúce tony(v dobrom slova zmysle). Čo sa mi na filme nepáčilo je, že Argento nezvládol(znovu) dotiahnúť film do dobrého konca. Film sa uberal ako tak v dobrom duchu, no posledná 20 minutoka filmu je slabá a všetko sa udialo tak rýcho, chaoticky.. no proste ani v jednom filme z celej trilogie Dario nezvládol koniec. Suma sumárum trilogia sa zakončila seriozne a celé sa to obalilo do akého priemerného obalu. Hodnetenie filmu: 75% Celej trilogie: 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Něják nevím co s tím.. Na jedné straně musím uznat, že trojmatkovská trilogie je tímto uzavřena velmi důstojně. Argento se s tím nemaže a rozehrává HC horror plný kvalitních masek, paranoidní atmošky a výživného gore, nešetří nikoho (ani ženy a batolata) a i ty triky, kde šáhnul po levném kompjůtru nevypadají něják zásadně nepatřičně. Na stranu druhou mě to prostě nestrhlo tak jako parádní a umělecky vypiplaná Suspiria a navíc jsem měl pocit, že se to dost táhne. Na drobnosti nad kterýma divák občas protočí oči (a které vychází z toho, že Argento některé věci prostě neřeší, protože to je jeho svět) jsem si sice zvyknul ale i tak mě to občas ruší (ale to už je součást jeho rukopisu).. Takže rozhodně je to mnóóhem lepší než Inferno, ale přes všechny klady to Suspiria prostě není. Každopádně ale doporučuju zkouknout a udělat si vlastní obrázek, protože ty niance jsou zde hodně subjektivní a každému to sedne jinak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Talianský režisér Dario Argento ešte nepatrí do starého železa. Jeho film "Armáda démonov: Matka sĺz" síce nie je najlepšie dielo, ktoré vyprodukoval, ale moje očakávania splnil. Zaujímavý scenár okultného príbehu situoval do Ríma. Nezabudol prihodiť krvavé gore. Nevynechal surové scény a nahotu. Natočil výborný horror, ktorým uzavrel trilógiu o troch Matkách (Mater Tenebrarum, Mater Suspiriorum, Mater Lachrymarum), ktoré sú zároveň aj Sestrami. Je to večná trojjediná nesvätá trojica, ktorej spoločné meno je Smrť. **** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama