Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto dielko som si vyslovene užil. Cestovanie v čase a časové paradoxy je moja srdcovka čo sa týka sci-fi. A to, že to bolo prepletené s veľkou dávkou humoru je ďalšie veľké plus. Výprava bola slabšia a vizualizácia skôr ako v nejakej inscenácii, ale našťastie herci celkom ušli a tak to dorovnali. Len škoda, že to bolo také krátke, bavilo ma to a určite by ma to bavilo ešte ďalšiu aspoň polhodinku. Bolo by viac akcie, viac motaníc v časových paradoxoch a viac zábavy. 80/100 ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá variácia na cestovanie časom, ktorá však v poslednej štvrtine značne stráca dych. O'Dowd, známy v tých zemepisných šírkach hlavne ako Roy z IT Crowdu, hrá zas nerda a ide mu to tak dobre, že ostatní popri ňom jednoducho zanikajú. Jednoducho, veľmi príjemný snímok na nedeľné popoludnie, na ktorý si však už druhý deň ani nebudete pamätať. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky britského humoru dobrá volba. Pro ostatní možná nepochopitelná divočina. Já jsem někde mezi a nedokážu se rozhodnout, jestli jsem nadšená nebo to byl je průměrný film. Každopádně je to tak trošku jiný pohled na sci-fi se zajímavým koncem. Mírně nadprůměrné, možná hodně naprůměrné..to posoudím příště. ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie k nezasmání aneb Vše, co jsem kdy nechtěl zažít před obrazovkou. 1) Scénář oskarových parametrů (Isherwood)? Slušná porce britského humoru (Galadriel)? Skvělá a zábavná komedie (Shit)? No tohle... 2) Pro mě to je obrovsky nudná rozhlasová hra, kterou někdo nedopatřením zaznamenal na film, plná zmatečného nepřehledného děje bez logiky a pravidel a neatraktivních herců. 3) Ani četné citace ze sci fi žánru nepomohou. 4) Prostě mě fantasie pivních otrapů z hospody neberou, byť je to hospoda anglická a komentátoři na místním špinavém WC učůrávají blahem. 5) Mimochodem, o žádné nerdy nejde, tihleti se umějí tak akorát vykecávat po hospodách. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Scénaristicky nápaditá pocta sci-fi, která nakonec nebyla zas tak vtipná, jak jsem očekával. Jasný, ústřední trio je sympatické a tvůrci si s tím cestováním v čase opravdu pohráli, takže některý časový paradoxy potěšej. Stejně jako tempo filmu, které je opravdu triskové. Bohužel, se přitom cestou někde vytratil humor a až na pár super hlášek jsem se moc nesmál. Sympaťákům navíc sekunduje ještě otřesná a čím dál hnusnější Anna Faris a ten konec byl taky trochu přitaženej za vlasy. Ale i tak celkem příjemná oddechovka, od Britů jsem ale čekal trochu víc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)

Reklama

Reklama