Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jako je nebe modrý, voda mokrá a tráva omamná, ze stejného důvodu, jako se dráhou Měsíce řídí pohyby moří a ženská menstruace, a protože svět není dokonalý a nám nezbývá, než zavřít oči a překousnout to, tak se jednou za několik let anglicky mluvící část populace rozhodne natočit film o skupině lidí (nejčastěji vojáků/žoldáků), které v uzavřeném prostoru plném stínů a tajemných zvuků postupně zabíjí více či méně tušené zlo... Nejvýraznější vliv na kvalitu výsledku má následně konjunkce Marsu s Jupiterem v Plutově nadiru a také hodně záleží na tom, kolikrát jste do kávy vylouhovali ponožky... Děkuji, nemlsám. Mrtvá hlídka, Psí vojáci, Bunkr a v neposlední řadě Temné doupě, Loď duchů, Bermudský trojúhelník, Zmařená cesta nebo Hlubina jsou jen některými ze zástupců tohoto zvláštního žánru. Tyto filmy jsou moderními duchařinami, svým způsobem zajímavými původní myšlenkou (pokud je), ale ve výsledku absolutně nudnými a o ničem. Většinou na mě působí stejně - beze zbytku vyšumí. Někdy mám problém si vzpomenout, jestli jsem uvedenou blbinu viděl nebo ne. Zde je jediným kladem Ray Stevenson. Ten chlápek se mi začíná líbit. Snad bude dostávat lepší role, než neschopné hlupáky s pusou plnou pitomých frází... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí tvůrcům nechat, a sice odvaha!! Je vidět, že lidi hodnotí film níž, když v něm není sexy ženská, o kterou by se chlap bál, a když v něm není manželskej pár, o kterej by se bála ženská. Ale neshledávám tenhle film horším, než většina podobných, na csfd hodnocených líp...takže lidi nevím, co se vám nelíbilo. Podle komentářů byste museli dát The Mist regulérní odpad, ale nic, jdeme dál. Nebylo to tak špatné, jak tu většina tvrdí...nápad s nacisty je sice omšelý, zetlelý, smrdící starobou, ale proč ne? A ta pohádka kolem jejich tajných pokusů? Podruhé: Proč ne? A march metamorfovaných nácků v čele s jizveným Führerem je velice dobrým prvkem. Pro diváky krváky se tu objeví několik pikantních scének, třeba perforace lebky apod., pro milovníky atmosféry (jako jsem já) musím říct, že tajuplná atmosféra znepokojivého bunkru se drží až do konce a sedící týpek, který je věčně mimo se dostane do hry stylovou scénou (sice odzačátku tušíte, kdo to asi bude, ale stejně je ta scéna tak nenásilně strašidelná). Jelikož mi odmala připadala už jen nacistická uniforma strašidelná, tenhle filmek jsem si vcelku užil. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdyz si odmyslite ze to neni film, kterej by vam rozsiril obzory ve svete kinematografie, tak si myslim ze to je docela slusnej pocin... Tema je me sity primo na miru, protoze nacisticky experimenty sem mel vzdycky rad at uz to byly pocitacovy hry typu Wolfensteina nebo filmovej Indiana Jones... I kdyz je na tom videt hodne malej rozpocet, tak si myslim ze to ma celkem slusnou atmosferu a herci nebyli uplne jalovi... Celkove si myslim, ze je to dost povedeny becko... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Film naladí, ale po deseti minutách odradí a vy víte na čem jste, že zase další déčko vám v počítači koluje!! Ani Ray nezachrání všechno, celý film se nehne z místa, je nezajímavý a dost nudný, i když se jedná o akční horor!! Když už teda točim film na základě čistého pobavení, tak nechápu proč nevymyslim aspoň kloudnou akci, pořádný béčkový hlášky a nesnažim se rvát o každou psychologii postav, když divákovi bude jedno kdo zhebne první nebo poslední!! Jednou větou: Šéfe, tahle akce smrdí...já bych se na to vy.ral a táhnul domu...já se totiž bojim, u sta hromů!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic moc sem nečekal a taky sem nic moc dostal, jelikož proklamovaný gore nechutný scény se nekonaj, jestli tam jsou 3 drsnější scény a záběry, tak je to moc a krom toho, když se v takovýmhle filmu, kterej zrovna neoplývá geniálním scénářem čeká na prvního mrtvýho asi hodinu, tak je to fakt příliš, nicméně na druhou stranu několik scén v bunkru je docela solidně hororově zvládnutých, ostatně celá atmosféra bunkru je povedená a když se použije několik osvědčených metod typu blikajícího světla do tmy a obrysů postav, tak se občas dostaví i napětí ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Proti osadenstvu bunkra pravdepodobne v minulosti bojovali i Československé červené barety, kedže jeden zo žoldnierov pri prehrabovaní sa v debni při strážení nemeckého essesáka drží v ruke československý ešus, aký sa vyrábal až po vojne. (andykovac)
  • Natáčelo se ve Velké Británii konkrétně ve Skotsku v oblastech Glasgow, Dumfries a Galloway. (Terva)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením. (Kriklan49)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama