Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde. Úvod je poměrně šokující, prohlídka opuštěné lodi dostatečně mystická, Byrne tomu dává charisma, škoda jen těch digitálních triků, které ne vždy jsou zdařilé. Nic, co by si člověk pustil znovu, ale když to poběží v telce, proč ne? Ta závěrečná myšlenka a jakýsi cliffhanger mi přišel originální. A vlastně mi tentokrát bylo i těch duchů líto, tedy kromě těch zlých, co byli zlí i za živa. Slušná kamera, výprava a i herci docela ušli. Ale celkově to nezaujme až natolik, aby se to stalo mým oblíbeným filmem. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Pseudohovadina o ďáblu a lidské špatnosti, kde všichni "hrdinové" jsou šmejdi bez charakteru, k nimž nelze pocítit jediné sympatie, jejichž chování je naprosto předvídatelné. Vlastně celý tenhle film je odhalitelný už od začátku, jelikož komu nedošlo, že ten nejšpatnější se jeví jako nejslabš í (jak ohrané), tak nevím ... Klišé si vrství nad klišé a ani Gabriel Byrne (doufám, že to natočil jen tak ze srandy nebo kvůli obživě) to nezachrání. Jediné neoriginální plus dávám zpomalené scéně vyvraždění lodě za zvuků nu-pop-metalu a za opravdu nechutný způsob eliminace tanečního parketu. Jinak nuda, která rozhodně nevyděsí a nepřekvapí - a mimochodem (ne)náhodná podobnost s Horizontem události je opravdu bijící do očí?! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny ghost ship horor. Zo začiatku pôsobivá atmosféra, následne béčkarsky nenápaditá, predvídateľná vyvražďovačka. Ale to lano nemalo chybu (čo vytušil aj režisér a tak ho potom pre istotu ešte zopakoval). Takisto henriksenovský Gabriel Byrne ako nekompromisný kapitán bol OK. Ďalšie neambiciózne, ale možno o to zručnejšie nakrútené dieťa produkčnej dielničky Roberta Zemeckisa a Joela Silvera, Dark Castle Entertainment (13 DUCHOV, GOTHIKA). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu málo, dostal podstatně víc. Není to nic světového, ale nic sračkového zase taky ne. Největší průser je, že k nejlepší scéně dojde hned asi v 6-8 minutě a tato scéna slíbí mnohem víc, než je pak film schopen splnit. Ale jinak jsem se nijak nenudil. Barová zpěvačka a malá holčička byly docela dobré.... Film rozhodně nijak neurazí.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně jednuduše odhadnutelný snímek se silně béčkovým nádechem. Atmosféra není zas tak úžasná a celým filmem se hrne nelogika. Béčkové rozpadnutí, přehypovaný závěr a nutnost vysvětlovat dopodrobna unudí. Jediné co se mi líbilo byla hudba (a to hlavně při závěrečném "A takhle to bylo ...."). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve 42. minutě vytáhne Epps (Julianna Margulies) z kapsy zlatou cihlu a následně ji položí na pult, držíc ji shora jen prsty. Bankovní cihla je hladká a (při hustotě zlata přes 19 kg/dm3) váží víc než 12 kilogramů, nemohl by ji tedy takto držet. (aquacam)
  • Rozpočet filmu byl 20 milionů dolarů a film celosvětově vydělal přes 68 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama