Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, komedie u které se opravdu zasmějete. Komedie o to absurdnější, že se vše točí kolem pozvolna se sjíždějící velké rodiny, která se má naposledy u rakve rozloučit se zenulým otcem. Milovníci černého humoru by si toto dílo neměli nechat ujít. Já se moc dobře pobavil. * * * * ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to bylo při přenosu toho skrčka do rakve, kdy jsem si řekl "Bože, to je komedie". A taky že je. Začátek pravda dost pomalý, až skoro do poloviny filmu, ale pak se to rozjede neskutečně. Rád jsem poznal jinou tvář MacFadyena, než ten jeho debilní výraz z Pýchy a předsudku. Stejně tak jsem byl rád za méně známé britské tváře, ať už z filmů či seriálů... 90% ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Frank Oz sa špecializuje na komédie a za tie roky sa naozaj vypracoval a ja tomu fandím, lebo v dnešnej dobe a hlavne v Amerike je ťažké urobiť kvalitnú a vtipnú komédie a ľudí, ktorí by sa špecializovali len na tento náročný žáner je čoraz mene. Už Bowfinger sa mi veľmi páčil, no ako milovník čierneho humoru musím oceniť toto dielko. Má síce pomalý rozbeh a zo začiatku vám môže vyschnúť v hrdle zo suchého anglického humoru, no potom sa to rozbehne a suchý anglický humor, ktorý ja osobne mám celkom rád, sa stane suchým anglickým čiernym humorom obohateným o prímes príjemnej situačnej komiky, takže výsledok je príjemná "anglická" situačná čierna televízna komédia zaľudnená fajn figúrkami a občas na hranici bizarnosti balansujúcimi scénkami. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné prekvapenie. Frank Oz ma podobne príjemne prekvapil už svojou Svadbou naruby, no Smrť na pohrebe ju s prehľadom prekonala. Zrejme jeho najlepší film. Z otrepaného námetu tentoraz doslova vyžmýkal maximum a rovnako šťastnú ruku mal i pri výbere hercov ktorým zrejme na mená neprídete ale tváre to sú rozhodne známe. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)

Reklama

Reklama