Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

somnar 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že ze mě film vyloudí takovou škálu emocí. Neříkám, že jsem se občas mírně nenudil, tahle Servírka si ale nějaké to hvězdičkové spropitné zaslouží. Ve správnou chvíli přijde s vtípkem, občas vytasí s dobře mířeným (a bolestně pravdivým) životním postřehem, při cestě k vašemu stolu pak balancuje na hraně mezi dramatem a romantickou komedií. A takový je i servírovaný koláč. Hořkosladký. 70% taky za Keri Russell, jež přicestovala z jiného vesmíru. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není komedie a už vůbec ne romantická. Dialogy trhají uši a režie žádná. Námět a scénář stokrát ohraný a neskutečně špatně zahraný. Keri to sluší a na konci udělá správné rozhodnutí, ale to je jediné pozitivum, které jsem na tomto kousku našel. Nenechte se mýlit, průběh filmu je hotové martyrium a pokud budete naladěni zdejším hodnocením a zaměřením filmu tak zažijete velké zklamání. Nejstupidnější je Earl, ale ne kvůli své roli, ale jak ji její představitel pojal. A doktor Pomatter je opravdový pomatenec. O postavičkách z baru nemá smysl psát. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Netradičná a rozkošná romantická komédia, v ktorej má dramatický kontext veľmi silné zastúpenie. Autorka kopíruje nejednu šablónu, cez ktorú sa dnes natáčajú štandardné romantické komédie a ani zápletka nemá ďaleko od úplného klišé. A vlastne sa aj ja sám seba pýtam, čo je na tom filme také výnimočné, že si zaslúžil štvrtú hviezdičku? V prvom rade pôsobí nesmierne vyrovnane a ukľudňujúco. Veľa scén pôsobí prirodzene, úprimne, dojemne, ale vtipom a humorom sa tiež nešetrilo. Herecké výkony sú skromné, ale precízne odvedené. Charaktery postáv miestami hraničia s absurdnosťou, ktorá je však v dnešnom svete pravidlom, takže ani táto zmena neuškodila. Bizarnosť celého príbehu vrcholí v perfektne zvládnutom závere, ktorý dal mainstreamu definitívne zbohom. 75%. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nějaké filmové kvality byste tu opravdu jen stěží hledali. Film je strašný dokonce i obsahově, přesto bych ho tak úplně nezavrhovala...je tam tolik TAK absurdních situací, že se tomu člověk pořádně nasměje, a tak to svůj komediální účel docela i plní (i když sem se smála spíš v těch situacích, které zrovna být asi vtipné ani neměly:oD). ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jenna je neobycajnou casnickou (kiez by boli aj u nas take) s blbym manzelom a cakajucim dietatom. do toho vsetkeho jej vleti ako kristova strela z neba novy doktor a romanca sa moze zacat. vypoved o laske a problemoch je na priemernej urovni, ale reziserke sa nesmie zobrat, ze ma cit pre zensku otazku, aj ked tej muzskej asi vobec nerozumie, preto je asi tento film na 90% urcenym zenam. ja ako muskulativne pohlavie bez predsudkov musim znizit hodnotenie o tu jednu* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností. (Matty)
  • Natáčení zabralo pouze 20 dní. (Matty)
  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)

Reklama

Reklama