Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

ladko 

všechny recenze uživatele

Tie charaktery boli síce vykreslené dosť čierno-bielo, ale osobne mi to neprekážalo a rád som pristúpil na hru režisérky(a vlastne aj scenáristky a herečky v jednej osobe) - Adrienne Shelly - škoda jej, talentu mala zjavne na rozdávanie... Romantika fungovala na výbornú, takisto humor. Veľmi príjemný film... ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Na žánr romantické komedie je Waitress dosti netradičním filmem. Na otázku proč odpoví sice asi náhodou, ale pravdivě seřazen výpis žánrů zde na ČSFd. Opravdu je Waitress spíše romancí než řechtající se komedií ala Knocked Up. A to ještě vcelku nešťastnou a smutnou. Velkým problémem je ale postup, jakým je vyjádřena ta úžasnovitost úžasného Nathana Filliona, který se mimochodem vtipně tak trochu zakastovává do herce hrajícího jen gynekology. Jeho postava je scénářem vytvořena tak, že všechny ostatní mužské postavy jsou strašní pitomci a fáfrňové. To je pak jednoduché stát se tím pro Keri Russell tím vyvoleným. A když se nad tím zamyslím, tak ono podobná charakterizace platí i pro postavy ženské. Jenže čím více se blíží závěr, tak tím se ty nelíbívé vlastnosti skoro u všech začínají obracet. A to přestože si Keri s Nathanem ukradnou pochopitelně pro sebe většinu scén. A že jim to jde skvěle, i přes to zmíněné ulehčení. 3,5*, jenže hodně netradiční závěr zaokrouhluje nahoru. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický nezávislý film, který rozhodně nešíří moc optimismem a má všechny složky na správném místě. I tak se z něj dalo ukuchtit něco víc. Celé se to totiž snaží hrát na emotivní stránku, ovšem nějaká silnější scéna, která by je ze mě vyždímala tu chybí. Působí to proto trochu odtažitým dojmem. A když už měla nějaká scéna určitý náboj, tak to bylo zapříčiněno spíš tragickou událostí po natočení snímku, která těm scénám dala úplně jiný rozměr. Herci jsou ale bezvadní. Nathan Fillion hraje dobře vždycky a Keri Russell obrovsky překvapila. I tak ale mohl být výsledný koláč malinko šťavňátější. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Keri Russell hraje tak přesvědčivě Jenny, která hlavně peče tak úžasné koláče, že jsem uvěřil i některé méně pochopitelné linie (vztah s manželem hraničil s příběhem Noci s nepřítelem; role spolupracovnic působily naivně...). Hlavní linie - snaha po svobodě a vzájemné pochopení s šéfem koláčového podniku - Joem, je sice předvídatelná, ale nosná. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který doprovází jak humor, tak i trocha smutku. Oba hlavní hrdiny mám moc ráda, takže o to víc milejší to pro mě bylo. Musím přiznat, že si moc nedovedu představit koláč s hermelínem, ale asi to budu muset někdy zkusit, protože kromě toho, že tenhle film ukazuje zklamání, vyzařuje z něj také touha a naděje a v neposlední řadě poskytuje taky pár zajímavých receptů:)) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)
  • Natáčení zabralo pouze 20 dní. (Matty)

Reklama

Reklama