Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s průměrným scénářem, průměrnými hereckými výkony, průměrnými efekty, průměrnými hláškami... Zkrátka, vše je tak nějak nedokonalé. V čem je chyba? Ve stokrát již viděném klišé? V nízkém rozpočtu? V děravém scénáři? Hmm. Námět není zase až tak špatný. Nakonec, je to tak trochu ze života. Samozřejmě v uvozovkách. Byť je viditelná snaha, napětí a patřičné atmosféry ne a ne dosáhnout. Tady to prostě skřípe. Škoda, určitý potenciál to mělo. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Technické thrillery okořeněné spiknutím v nejvyšších kruzích mám ve velké oblibě. Tento je však pouze nepříliš povedenou směsicí vesměs trapné akce, s injekcí nelogických scének, rutinní hudbou a nepříliš originálním podáním. Nepopírám, koukat se na to dá, ale rozhodně mě film ničím nepřekvapil, ani neohromil. Kdyby to šlo, dal bych asi nejčistších **1/2! ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller těžící z osvědčeného motivu pronásledovaného člověka. Student chicagské univerzity Eddie objeví převratnou technologii přeměny vody v energii. Ředitel projektu je ale vzápětí ve své laboratoři zavražděn a falešně obviněný mladík musí prchat před najatými zabijáky, ale také agenty FBI. Na útěku jej doprovází jeho mladá kolegyně, s jejíž pomocí začne Eddie pátrat po skutečném iniciátorovi komplotu. Někdejší specialista na akční žánr natočil dobrý námět poměrně rutinním způsobem s mdlým Keanu Reevesem v titulní roli. Všechno a všichni v tomhle filmu působí průměrně - akce, hudba i režie. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno