Reklama

Reklama

Grindhouse: Thanksgiving

všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Fiktivní trailer, který nám nabízí pohled do městečka, kde začne zuřivě vraždit neviné lidi "fantom", který se neštítí ničeho. A ještě ke všemu si vybere svátek všech správných Američanů - Den díkuvzdání. Eli Roth natočil trailer, který poběží v kinech mezi dvěma filmy Grindhouse. (MareT.)

Videa (1)

Celý film

Recenze (272)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Roth dokazuje, že není nic jiného než nadšený béčkař. I když "Thanksgiving" obsahuje několko fakt povedených nápadů, kudla v díře ani useknutá hlava při kouření ptáka nedokáží zakrýt nehoráznou monotónost a jednotvárnost tohohle traileru. Když už vám hlasový doprovod po páté oznámí furt tím stejným tónem "Thanksgiving", říkáte si, jestli se Rothovi náhodou nezasekl kazeťák. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Thanksgiving je jeden z trailerů na fiktivní filmy, které vyplňují Tarantinovu a Rodriguezovu poctu pokleslým filmům hlavně 70. let Grind House. Vzal si ho na starost fanoušek Eli Roth, kterému Tarantino produkoval jeho druhý celovečerní počin Hostel a který jím svým odpůrcům dokazuje, že žánr opravdu zná a je nadějný a zajímavý filmař. Úvod traileru dokonale evokuje Wicker Mana, Carpenterův Halloween či původní Black Christmas, kterým se Carpenter při natáčení Halloweenu silně inspiroval, a závěr pak původní Texaský masakr motorovou pilou (za povšimnutí stojí znásilňovací tečka s vyděšenými pohledy dětí). Opakující se a lacině vyhlížející název filmu, záběrování nachlup stejné jako ve slasherech 70. let, nápadité úmrtí, na které se jenom tak nezapomíná (trampolína či felace v autě), falešně vypadající krev a laciné loutky, oslavný a správně temný komentář, dobře typizované postavy (policisté), rozkošně nablbé hlášky (blood)... dokonalý mix pro každého poučeného diváka, kterému zbývá extaticky oslavovat. Jenom zamrzí nadbytečný druhý fór s hlavou po líbání a fakt, že některé scény (trampolína...) musely být cenzurovány na přání MPAA. A taky mně vadí dodané škrábance a vady, protože takhle ty filmy rozhodně nevypadaly... ale to jsou jen malé vady na kráse jinak kurevsky geniálního krátkometrážního počinu. (Všímaví jistě zaregistrují Rotha s extrémně chlupatýma nohama a Jeye Hernandeze z Hostelu jako druhého dekapitovaného nešťastníka v lese). ()

Reklama

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

taky supr fejktrajler.....je tam daleko víc moderních prvků....ale...né.....styl..nadsázka......PS: na yt píšou, že se to prej točilo v Čechách, nj, mi to mělo dojít, když vidim ty český jména..ta grandma mi je nějaká povědomá..jinak Eli Roth je nepochybně dost zvrácenej a v nechuťárnách se přímo vyžívá, když to ale kombinuje s takovym černym humorem, tak to funguje zcela jinak...jeho oblíbenosti: http://www.youtube.com/watch?v=bFHpxdJCerY ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zase ta správná úchylárna. Pro mě jak dělaná! To bylo prostě tak krásně perverzního, že jsem se u toho nasmála jak dlouho ne. Úderné, jednoduché, výborné. Zkrátka kraťas jak má být. Nevím, jestli by se z toho dal vyrobit tak kvalitní celovečerák, ale tohle je prostě bomba! Malkina je děsivá sama o sobě, ani nemusí řvát. Chudák prsatá hopsanda, au, to muselo bolet. No a v tom autě, to bych nikdy nechtěla zažít! To radši dlouhý polibek jen s hlavou! A ten závěrečnej krocan? To byla aspoň správně prostřená tabule ke dni díkuvzdání! Veselé svátky, Ameriko! "It's a Blood. - Son of a Bitch." ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Eliho Rotha nemám rád a jeho filmy nesnáším,ale u tohodle traileru jsem se zvrhle bavil :-D (jinak sem celkem normální) a s velkou chutí bych si dal celovečerák,scéna s Trampolínou je geniální :-) Kdyby se mu povedlo na plátno převýst aspoň půlku atmosféry která chčije z traileru,myslim si že by po dlouhý době lidi v kině omdlévali,zvraceli a zavírali si oči,jako za časů čelistí či vymítače ďábla.Bohužel se točí pičoviny jako Hostel atd.Ovšem když vidim jak zoufale dopadla celovečerní Mačeta,možná dobře jen za trailer,kterému tu atmošku nic neveme :-) 85%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Horror byl natočen v Kladně během filmování snímku Hostel II (2007). (Red John)

Reklama

Reklama