Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

novoten 

všechny recenze uživatele

Arnold sedí, tváří se zatrpkle a do omrzení opakuje věty typu "Já tě tam viděl, byl jsi tam, tys to udělal" nebo skáče po džungli a podobné vylomeniny. Jenže zatímco dřív tohle vcelku fungovalo, tady jsem jenom ztrápeně seděl před obrazovkou a zoufal si nad zničením akční ikony. Rozlučkový trapas, který naštěstí o rok později napravil Mostow třetím Terminátorem. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím pozitívne, ale malo to aj svoje nedostatky. Arnold vyčítal zabitie nevinných civilistov, ale pri tých jeho výbuchoch tiež zomrelo množstvo ľudí, zrejme aj žien a detí, ale nad tým sa už on a nikto iný nezamýšľal. To je také americké zmýšľanie. Všetci sú teroristi len my sme lietadlo. Aký bol rozdiel medzi Kolumbijčanmi a Američanmi? Jediný objektívny ma napadá ten, že Američania to začali, ale "teroristi" boli tí, ktorí sa začali prvý mstiť. Američania sa už až paranoidne boja teroristov a hrozby zo zahraničia, ale keby majú čisté svedomie, tak by sa nebáli. Na to ako sa hrajú na kresťanov, tak nepoznajú „Oko za oko, zub za zub“ a oni to nazývajú terorizmus. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se film líbil, jednoznačně vydařený akční thriller od skvělého režiséra. Hudba velmi dobrá. Schwarzenegger hrál opravdu dobře, klasický příběh o pomstě. Akčních scén tu není úplně nejvíc, ale stojí za to. Film je napínavej, ke konci filmu nečekaný zvrat jedné postavy o které jsem si myslel, že je na kladné straně. Není co dodat. 85% = **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem u tohohle trpěl, protože teroristických filmů bylo v určité době prostě hodně, ale dnes se jedná o solidní podívanou, kterou se s námi na nějaký čas pan budoucí guvernér rozloučil, Terminátora 3 nepočítám. Přestože je mu tady 54 let, tak se nebojí skolit protivníka sekerou do hrudníku a nakopat prdel i jeho manželce. Nad filmem není potřeba nějak extra uvažovat. Arnold po svých problémech se srdcem natočil 3 sice průměrné snímky, ale přesto se nejednalo o žádné totální průsery jako to ve stejném období předváděly jiné akční ikony JCVD nebo Seagal. Stallone se tou dobou raději uklidil úplně. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má výborný príbeh o požiarnikovi, ktorý pri teroristickom útoku príde o rodinu kvôli kolumbíjskym atentátnikom a ked´ sa dozvie, že vláda s tým nejde nič robiť, rozhodne sa ísť do Kolumbie sám. So spracovaním ale vôbec nie som spokojný, kedže tvorcovia si vybrali úplne iný štýl, aký by som ako fanúšik akčného žánru a Schwarzeneggra chcel. Miesto druhého Komanda, kde by mohol vyhladiť celú teroristickú organizáciu v prostredí pralesa je to prakticky uveriteľný film, kde hlavný hrdina takmer nič akčného nepredvádza. Aj na túto verziu sa dá bez problémov pozerať a cez slušné tempo nenudí, ale toho pocitu premárnenej šance sa zbaviť nedokážem. Akcie tu nie je málo, ale moc ma nezaujala. Je výborne natočená, pomerne veľkolepá, rozmanitá a s dostatkom výbuchov, pričom vysoký rozpočet je vidieť, ale ako zo spracovania vyplýva, je úplne iná ako by som chcel. Takmer všetkých akčných scén sa hlavný hrdina len zúčastní, ale nijak ich neovplyvní, kedže sa väčšinou jedná o boj dvoch iných strán a to minimum jeho akcie ani nestojí za zmienku. A už len to, že hlavný hrdina ani raz nevezme strelnú zbraň a priamo zabije len dvoch ľudí hovorí za všetko. Herecké obsadenie je výborné, Arnold Schwarzenegger v hlavnej úlohe, charizmatický hlavný záporák, ktorý trochu pripomenie Pravdivé lži a zaujímavé vedľajšie postavy. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, z tohto scenáru vyťažili maximum. Toto je veľká škoda, mohol to byť prvotriedny akčný film a takto je to len priemerná jednohubka. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 56%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno