Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rok pred tým ako bol Arnold Schwarzenegger zvolený do funkcie guvernéra štátu Kalifornia stvárnil hlavnú úlohu v snímku "Chladná pomsta". V tých časoch bola jeho herecká kariera v silnej kríze. Filmy v ktorých sa objavoval za moc nestáli. Boli to samé prepadáky: "Junior", "Likvidator", "Batman a Robin", "Koniec dní", "Všade samé zvončeky", "Šiesty deň". Akčný thriller "Chladná pomsta" tiež nie je bohviečo. Schwarzeneggerova misia pomsty do Kolumbie ma veru nenadchla. Bola to nuda. ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Arnold príde o rodinu a o pár záberov na to hrá ako keby ani o tom nevedel. Možno točil viac filmov naraz a zrovna sa nevedel rozpamätať v ktorom akurát je. Curtisovi naopak jeho obsesiu veríme, zrejme je tento Novozélanďan lepší herec. Téma motivácie teroru má potenciál, ale mala byť využitá v tejto podobe v ambicióznejšom filme. V tomto akčňáku aj ten záverečný zvrat je iba z dramaturgických príčin, pričom mohlo ísť o pekne psychologicky zmotivovaný moment. Čo ale film skutočne potápa, je absencia akejkoľvek atmosféry. Davis je proste v podstate one hit wonder a je mu súdené im aj zostať. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Protiúder jednoho naštvaného hasiče, proti nebezpečné, teroristické skupině, kde typicky toho hasiče hraje Arnold Schwarzenegger. To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, kdyby už za sebou neměl Pravdivé lži, které jsou o deset tříd výše, než tento novodobý rádoby akční thriller. Prostě už to není ono, postavit slabý a bezduchý film na této herecké hvězdě, která to prostě nezvládá. I když ta jedna hvězdička je právě za něj, za nic jiného Protiúder ani nestojí. Laciné střílení, slabí herci a k tomu všemu ubozí teroristi. Schwarzenegger opět bojuje proti teroristům, teď v podstatě hůře, než-li v Pravdivých lžích. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První půlhodina nám zadělává na velice slušný thriller. Scény z Los Angeles, kde je spáchán teroristický útok, jsou velice vydařené a silné. Když se děj přesune do kolumbijské džungle, začíná spousta akce a Arnold se rozjíždí na plné otáčky, stejně jako ve svých klasických akčních filmech z osmdesátých let. Z pozdější tvorby rakouského svalovce se jedná o jeden z těch lepších snímků a když Protiúder vysílají v televizi, rád se na něj vždycky podívám. Lepší tři hvězdičky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama