Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Bontonlandu bylo DVD za 119, - kč, říkám si je tam Statham, pojď Pavle do toho. A vyšlo to. Skvělý. Na začátku se Stathamova partička napakuje o slušnej balík.Nelegální cestou získal tenhle rok víc snad jen Pavel Bém a jeho magistrát díky OpenCard, ale Bémova parta to je extra třída proti který by Arsene Lupin vypadal jak amatér z mateřský školky. Ale zpátky od realný křivárny k tý filmový, radši. Celá tahle lévá má své "jenže" a ne jedno "jenže". V celý akci je namočen ženský element a tak je jasný, že se na 100% něco vysere a tady po tý čorce, začne najednou na hlavičku páně Stathama lítat jedna vysírka za druhou, ale chlapec je frajer a tak je na co se koukat. jen škoda, že Jasoník se nám tam moc nerve, protože on je fakt kvalitní ranař. Je to takový ten typický posexový film. Prostě došukáte a nevíte co by. Přesně v tu chvíli příchází čas pro tenhle film. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochvaly hodná čistá prácička inšpirovaná skutočnými udalosťami. Na pohľad oldschool, zápletka divácky funguje, tempo od začiatku pekne z ostra, od polky prúdi ešte intenzívnejšie, herecky obstojne zvládnuté. Ľúbostná aférka drsňáka Terryho a zvodnej Martine zbytočné klišé a celé by sa to bez toho hravo zaobišlo. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bank Job, česky Čistá práce. Jooo, ty překlady nám někdy jdou. Tohle je ovšem jediná chyba, kterou shledávám v tomto skvělém thrilleru. Film má místy náležitě hustou atmosféru a co se týče poslední půlhodiny tak mě naprosto vyvedl z omylu, že by šlo tematycky o filmovou podobu Podfu(c)ku. Jason Statham si tímto snímkem u mě opět náležitě vylepšil renomé. Film má švih a spád. Rozhodně si nenechte nikdo ujít. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno