Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jde zkrátka o to, že někteří lidé náleží do smečky perverzních a nevěrných úchylů, a když taková skutečnost vyplave na hladinu, udělají vše proto, aby jí potopili zpět na dno. A to si pak Jason Statham se svojí bandou kumpánů nemůže ani vykrást banku a lup si v klidu užít. Co k filmu napsat nebo dodat?? Svižné a elegantně ukrojené masové sousto, které při prvním kontaktu s jazykovými chuťovými pohárky lahodí, lehce se rozmělní, snadno se polkne, ale až v žaludku trochu zazlobí, protože bylo orestované příliš zprudka, a tudíž vevnitř nedodělané. Film jakoby se snažil vše rychle odvyprávět, ale neví přesně, na co nebo koho se soustředit. Škoda, že se nevěnoval z větší části hlavním postavám Terryho gangu. Pro mě je to však jediné vada na kráse. Statham se do těchto rolí skvěle hodí, nakonec své pěsti i orazítkuje do tváří pronásledovatelů, takže spokojenost. Ještě vlastně jedna věc, která mi možná unikla: všichni truchlí nad ztrátou jednoho z nich, ale co ti dva další?? 42 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Dlouho mi tohle dílko unikalo, moc mě to nelákalo tedy. Nyní jsem tomu tak nějak nepřítomně dal šanci. Bohužel mě to celkově vůbec nebavilo. Tu strašně slabou 2 hvězdu dávám, určitou kvalitu to mělo, pár prvků bylo dobrých, ale to je asi tak vše. Rozhodně jsem nečekal žádnou akci, přesto mě to vůbec nechytlo. Žádná z postav mě nezaujala, dokonce ani ne Statham v hlavní roli – ta role mu prostě nesedla. Záporáci byli o něco lepší, pár nekompromisních scén tu bylo. Závěr celkem nudný. Toť vše. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takovýchto filmů není nikdy dost.....řekla bych, že je to dokonce jeden z nejlepších o vyloupení banky. Ke konci jsem se už nějak nechytala, kdo je kdo a proč jim to nakonec přeci jen prošlo, ale na tom vůbec nezáleží. Zábavný film, ještě se mi v poslední době líbilo moc a taky podle skutečnosti filmhttp://www.csfd.cz/film/226670-flawless/. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to, že sem tam "vlastně nic neděje" a chybí mi tam motivace řady postav, nějaká ta dobrá hláška, bližší info k princezně ani nedozvíme (v případě odhalení kompomitujících fotek princezny Margaret by se jednalo o velký skandál, tak proč na tu práci nasadí bandu neumětelů??), tak to odsejpalo a Jason si u mě ukradl 4.* A ten černoch je tam zbytečnej, asi jako barva na vlasy pro Stathama. Mummy! Daddy's on the radio! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Při loupeži v roce 1971 měly podle oficiálních informací zmizet věci přibližně v hodnotě 500 tisíc liber, což je částka, která dnes odpovídá zhruba pěti milionům stejné měny. O 500.000 liber se také mluví uprostřed filmu, když o krádeži informují v rádiu, postavy lupičů se ale částce smějí a sami odhadují lup na (shodou okolností právě) pět milionů liber. V závěrečných titulcích se pak tvrdí, že "podle odhadů" zmizely věci za 4 miliony liber (bez upřesnění, zda tehdejší nebo dnešní hodnoty) a případ je porovnáván s takzvanou Velkou vlakovou loupeží. Při té ale podle oficiálních informací zmizelo více než 2 a půl milionu TEHDEJŠÍCH liber (přes 40 milionů v přepočtu na současnou měnu). Jinými slovy, informace v závěrečných titulcích o "trumfnutí" Velké vlakové loupeže je také pouze nepotvrzenou spekulací. (curfew77)
  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama