Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bank Job, česky Čistá práce. Jooo, ty překlady nám někdy jdou. Tohle je ovšem jediná chyba, kterou shledávám v tomto skvělém thrilleru. Film má místy náležitě hustou atmosféru a co se týče poslední půlhodiny tak mě naprosto vyvedl z omylu, že by šlo tematycky o filmovou podobu Podfu(c)ku. Jason Statham si tímto snímkem u mě opět náležitě vylepšil renomé. Film má švih a spád. Rozhodně si nenechte nikdo ujít. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vím, že to je možná trochu přestřelené hodnocení, ale mně se tenhle film opravdu líbil. Hlavně kvůli tomu, že mě vždy dokázal překvapit. Tak například, když se poprvé zmíní o loupeži, tak jsem čekal, že než dají plán dohromady, tak to bude půlhodina, než to uskuteční, druhá. Ale ne, tady to jde vše krásně a svižně ráz na ráz. Navíc, Jason má charisma, že by utáhl i dvojnásobně delší film, Saffron byla překrásná no a David Suchet jako pornomagnát taky neměl chybu. Navíc ta čistá britská angličtina (a akcent!)… Prostě a jednoduše, tenhle film se mi opravdu líbil. Určitě si ho pustím někdy znovu. 100 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)

Reklama

Reklama