Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže: Za A) Nejsem fanouškem Saffron Burrows, ta ženská mě fakt nebere. Za B) David Suchet - skvěle namaskovaný a patřičně odporný - přidává filmu asi půl hvězdičky. Za C) Jasona Stathama bych rád někdy viděl v nějaké jiné roli, než coby drsného sympaťáka za hranou zákona. Za D) Roger Donaldson stvořil v 63 letech svůj dost možná nejlepší film (všechny jsem ale zdaleka neviděl). Za E) Jak je psáno v Zajímavostech, podle skutečnosti jsou jen základní fakta - průběh loupeže a jména lupičů, to je všechno "umělecká licence". Za F) Svižný děj uteče "pocitově" rychleji, než jak naznačuje stopáž a určitě nebude nudit. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Asi v první půl hodinovce jsem si říkal, že mě čeká mučednický film. Začátek o ničem, vůbec mě to nebralo, ale po vykradení banky film chytne správný náboj a je zde promotaný řetězec mnoha událostí se stoupajícím drivem a najednou události z první půl hodinky začali dávat smysl. Po závěru jsem si řekl paráda, nebýt vyčerpávajícího začátku, tak by film na mě udělal větší dojem, ale i přes tento velký nedostatek Roger Donaldson, herci a scénář dokázali film vytáhnout nad průměr, mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, jehož největším problémem je vlastní neutralita a minimum opravdu podařených scén, které by byly hodné zapamatování. Jason Statham příběh netáhne, tak jak jsem čekal, to se ovšem dá říct i o ostatních postavách. Ač jednotlivý hrdinové nepůsobí zrovna důvěryhodným dojmem, neměl jsem jediný důvod jim nefandit. Chytrá zápletka začne fungovat až v druhé části, po bankovní loupeži, kdy se majitelé vykradených stránek rozhodnou vyšetřit případ - vzhledem k choulostivému obsahu - na vlastní pěst. Samotná akce je totiž nepříliš nápaditá, a vlastně krom nápadu s odposlechem dost fádní. Roger Donaldson se ukazuje se skvělou hereckou sestavou v tom nejlepším možném světle. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama