Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

blackJag 

všechny recenze uživatele

S takovýmto animákem nemůžu být nespokojen. Dobrý příběh (v mnoha ohledech nemilosrdný a dokonale fatalistický), pěkné zpracování (jen, hlavní hrdinka v některých pasážích nešťastně připomíná střapatého kluka, což asi tvůrci neměli zrovna v úmyslu) a přiléhavé vizuální nápady ("opeřená" helikoptéra týmu SWORD, netradičně tvarované hledí bojových kombinéz týmu SWORD, Jagové, připomínající písečné červy Duny). Toto CGI animé mi sedlo opravdu hodně. 85% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podtitul "Izolace Japonska 2077" (parafráze na cca dvě staletí Japonské izolace až do roku 1854), kterou nese v názvu Japonský originální název filmu, naznačuje o ději filmu překvapivě mnohem víc nežli distribuční CZ název (co to?). Japonsko je v izolaci (ne protože by na něj bylo uvaleno embargo, ale protože se samo rozhodlo - stejně jako v roce 1633 - že na okolní svět kašle) a obrázky ze satelitu na Japonskem ukazují jen černý flek. Nikdo neví nic a to samozřejmě západní mocnosti pěkně štve a proto stačí jeden malý "drb" a je na světě průzkumná mise... Celkem zajímavé zahájení (dle mého pohledu) vynikající Sci-Fi, kdy prakticky každé další odhalení má za následek menší čí větší "ty-vole" efekt. Tomu pomáhá echt povedená hudba, která provází celý film (2CD soundtrack opravdu stojí za to) a samozřejmě i samotný závěr. Docela by mě zajímalo na koho měl být cílen "vzkaz" tohoto filmu. Jestli Japoncům nebo nám všem ostatním... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Oproti obsahově plytkému Appleseedu je Vexille 2077 skvostné dílo, ale i tak tu příběh není nic světobornýho. Je opravdu hodně jednoduchej, plnej klišé, plochých postav a nevěrohodných motivací. Navíc mi jako ostatním jedna postava připomínala Laru Croft, neoriginální vykrádačka Duny mě taky nepotěšila a tím výčet inspirací zdaleka nekončí. Tenhle film je jako puzzle. Tam kde byl Appleseed svižnej a zábavnej to tu pěkně drhne. Film postrádá pořádnou atmosféru. Tu mají jen akční scény a výsledek pak působí strašně nevyrovnaně a ve výsledku emočně prázdně. Akční scény (a animace vůbec) jsou ale jak z jiného světa a skvělá hudba tomu nasadila korunu. Digitální Appleseed se ještě držel prvků typických pro anime, Vexille 2077 se snaží vypadat hyperrealisticky a postavy působí, jako kdyby je hráli živí herci a pro zanimování byla použita rotoskopie. Co se opravdu povedlo byly kulisy, ve kterých se vše odehrává. Propracovaná vize budoucnosti i původní nápad si zaslouží hodně velkou pochvalu. Ve výsledku na mě film působil lépe než Appleseed, ze kterého jsem byl hodně rozčarovanej. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Začať by som mohol dvoma spôsobmi - buďto za a) poviem jednoducho dve slová: nevyužitý potenciál, alebo za b) poviem, že niečo také ako béčka alebo guilty pleasure v rámci anime takmer absolútne netolerujem, pretože tu hľadám len skutočné klenoty a špičkové tituly. Ale pekne poporiadku. Vexille 2077 je viac menej klasickou akčnou sci-fi, ktorá stavia na nápaditej a veľmi zaujímavej zápletke. V roku 2077 je Japonsko už 10 rokov dokonale izolované od zvyšku sveta, bez možnosti akéhokoľvek prieniku na jeho územie, alebo získania informácií či satelitných snímkov. Biotechnologický pokrok a úspechy v oblasti armádnej robotiky spravili z krajiny najvplyvnejšiu zbrojársku veľmoc, ovládajúcu svetový trh, a japonskú ekonomiku riadi gigantická korporácia Daiwa. Za účelom získania informácií o dianí v krajine je tajne vyslaná jednotka SWORD, ktorá sa z politických dôvodov dištancuje od americkej vlády, pre ktorú predtým pracovala. Mladej žene Vexille sa so skupinou vojakov podarí infiltrovať na japonskú pôdu... a odhalia niečo, čo si nedokázali predstaviť ani vo svojej najhoršej nočnej more. Potiaľ dobré, základná premisa je, mj. v bode týkajúcom sa izolácie a "rádiového ticha" (teda dokonalého permanentného informačného embarga), veľmi atraktívna. Lenže Vexille zlyháva, v čom sa dá. Už v úvode mi udrela do očí ohyzdná cellshadingová animácia s častým presvetlením scény a hnusnými farebnými filtrami; našťastie, keď to človek prežije, od titulkovej sekvencie sa to markantne zlepší, ale zázrak sa nekoná. Že hudbu skomponoval Paul Oakenfold (ako sa honosí dvd obal, autor časti hudby druhého Matrixu) je síce pekné, ale je to nanič, keď približne 50% skladieb k daným pasážam vôbec nesedí a pôsobí divne. Takže Audiovizuálny orgazmus sa nekoná. Príbeh je jednoduchý a prostý, ako sa len dá (síce sa sem tam objaví nejaká tá zaujímavejšia, ale o to neoriginálnejšia myšlienka), neskôr sa vynorí aj pár nelogickostí a divných scén, a tak už zostáva len akcia. Tá je dynamická... a to je asi tak všetko. Navyše obsahuje druhá polovica filmu nejednu silne patetickú scénu, z ktorej mi prišlo zle. Kto sa nad to všetko dokáže povzniesť a baviť, má reálnu šancu, že sa mu to aj podarí. Mne teda nie. 30% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská filmová tvorba se v mnoha případech vyznačuje silným emotivním příběhem a v některých případech utrousíme i nějakou tu slzu. Něco podobného jsem očekával i od tohoto animovaného díla, ale kýžený výsledek se nedostavil. Neopak, více než často se mi dostavovaly pocity nudy. Spousty děr v příběhu nezachrání ani železní červi a povedené akční pasáže. No a když už se jedná o Japonsko, tak vizuální stránka si jistě zaslouží pochvalu. Váhy kladů a záporů jsou přibližně na stejné úrovni, ale na obojí se rychle zapomene...:-(HUDBA: Paul Oakenfold 40% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama