Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (295)

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Kdybych nikdy neviděl žádný se snímků jako například Babel, Crash, Magnolia a další, tak bych asi skákal radostí, jak krásné, nápadité a dojemné dílo jde natočit. Forest Whitaker skvělý, zbytek lepší průměr. Nicméně velmi dobrá práce režie a velmi příjemné odpoledne strávené u velmi příjemného filmu. Jako debutový snímek neznámého režiséra více než dobré a těším se, co Jieho Lee předvede příště. 7/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Filmy o emocích a podobenství s nutnou dávkou fantazie jsou moje krevní skupina, tenhle je jeden z nich. Jak někde psali, že budeme spokojeni s herci a skládáním mozaiky, nemůžu než souhlasit. Neřeším nelogičnosti děje, protože je plně zakrývá perfektní režie, nápaditý scénář, propracovanost charakterů a vynikající výkony herců. Začalo to vystrašeným Forestem, pak přišel zlatý hřeb v podobě Brandona, který mi učaroval (proč proboha nedostal už dávno akční roli?) stejně jako kouzelná Sarah.Trio doplnil opět v roli kliďase neméně skvělý Kevin Bacon a Andy v roli tvrdšího Kmotra vše uzavřel. Celek plný nečekaných zvratů pěkně šlapal bez jediného okamžiku nudy a závěr v podobě naděje a nového začátku, mi připomněl jak velkým darem v životě člověka je "obyčejný" smích. ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo a obecně tenhle typ filmů - povídková skládačka - miluju. Ale měla jsem z toho trochu pocit, jakoby si hrstka slavných herců zatoužila zahrát v něčem duchaplném, jenže z toho po slibném rozjezdu nakonec zase vzešel jen další holly. Sarah Michelle Geller mám už jednou provždy zafixovanou jako mrchu a roli zneužívané oběti jí nějak nevěřím. Forest Whitaker oproti tomu byl úžasný. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Hrozivě nevyrovnaný snímek - Whitaker jako vždy nezklamal, ale nechápu, proč lezl do filmu, ve kterém se budou pitvořit Brendan Fraser a S.M.Gellar. Rejža má očividně nakoukaný Fight Club a filmy Jarmusche a Ritchieho, snaha by byla, ale ... Některé scénky jsou velmi zdařile provedené, jiné schématicky a amatérsky. Líbilo se mi provázání příběhů na konci (tedy kromě Gellnarky snažící se o šťastný výraz), historky měly světlá místa, vše ostatní byl zmatek, nuda, nelogičnost a záseky. Hudba tam byla sice cool, líbila se mi, ale její střih a využití hrubě rušilo vizuální stránku. Tohle se nedalo zachránit, mohlo to ale dopadnout taky mnohem hůř. Pro odpočinkové shlédnutí je to ok. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film " To, co dýchám " je inspirován starým asijským příslovím, podle kterého veškerý život řídí čtyři klíčové emoce : štěstí, žal, požitek a láska. Scénář : Jieho Lee a Bob DeRosa. Kamera : Walt Lloyd. Hudba : Marcelo Zarvos. Hrají : Kevin Bacon jako Láska, Brendan Fraser jako Požitek, Sarah Michelle Gellar jako Žal a Forest Whitaker v roli Štěstí. CITÁT - Věci, které někdy nemůžeme změnit...nakonec mohou změnit nás!.......... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sarah Michelle Gellar hraje popovou zpěvačku, ale žádnou z písní ve filmu doopravdy nezpívala ona. Svůj hlas jí propůjčila Kim Wayman. (HappySmile)

Reklama

Reklama