Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 1

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

agathon 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky za skvělou animaci a úžasný závan "starých dobrých česk(oslovensk)ých animátorských časů". Zlaté české ručičky, ale nedokáží zakrýt neuvěřitelně plytkou zápletku (lehký odvar z Toy Story..) a nevyváženou dramaturgii příběhu, kdy mnohé motivy jsou jen naznačené a záhy opuštěné, některé zásdní věci pak už vůbec zůstávají zcela nevysvětlené (co to sakra bylo s těmi dvojnicemi??!!). Navíc si říkám, že vlastně nevím, pro jakou cílovou skupinu je film určen, protože rodiče se budou nudit, větší děti ušklíbat a ty menší pravděpodobně místy dost bát (soudím podle malého skučícího chlapečka v řadě přede mnou,s kterým musel tatínek asi v polovině projekce odejít ze sálu...). Jinak ale opravdu solidní kousek v současném českém filmu! Mohl být lepší. (btw, nechápu, kde se bere údaj o 90 minutách; snímek nemá více než osmdesát čistého času) ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Tak po přečtení zdejších názorů jsem částečně na pochybách. Práce s loutkami mi osobně nepřišla bůhvíjak parádní, příběh je řidší, než vzduch a záporák, v podobě Jirky Lábuse takový prapodivný. Nehledě na jeho hlášky, které kolikrát mi příjdou, ne moc vhodné pro děti. A odtud i pramení mnoho mých výtek. Snímek "Na půdě", jakoby měl problém s tím, kam se zařadit. Má mnoho prvků typických pro děti, ale na druhou stranu i několik prvků, co pochopí jen dospělí. U Pixarovek jsme na to zvyklí a sedí to u nich jako ***** na hrnec, ale v tomto případě mi tato forma tolik nesedí. Nebo jsem byl možná ve špatném rozpoložení, ale za sebe říkám: NE. ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Hlavními klady jsou množství animovaných nápadů, které by hravě vystačily na další tři filmy a podivně surrealisticky úchylný padouch, který však při troše přemýšlení je nezvratně aktuálnější než klasičtí černokněžníci ve věžích nebo zlí králové v pevnostech. Současný padouch vás sleduje na obrazovce v pohodlí svého domova a dotírá na vás přes zvednuté telefonní sluchátko. Pohádky měly vždy děti varovat před nebezpečím, které na ně ve světě kolem nich číhá a v tom nakonec Bárta funguje 100x lépe jak slavnější světoví kokurenti/kolegové. Škoda jinak slabého scénáře s mnoha nedořečenými odbočkami, které z půdy dělají docela nepřehledný zaprášený labyrint. ()

Des2 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce jedinečný film, ba přímo skvost - svět hraček je pečlivě vypiplaný a plný vtipu, jeden nápad střídá druhý. Problém je ale s příběhem, ten je pohádkově jednoduchý (a to ještě možná některé pohádky urážím) a směruje film k dětem, jenže spoustu drobných hříček si dětský divák nevychutná (nedá mi nezmínit geniální vyjadřování bronzové/zlaté hlavy, kdy by stačilo jenom pozměnit pár slovíček a dostaneme výzvu k třídnímu boji proti agentům imperialismu - vážně, je to dokonalý totalitní vládce). A závěr mi přišel trochu odbytý... Ale konečně má český animovaný film dalšího plnohodnotného zástupce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....až pojede vláček, pokvete nám máček. Pěkné, České putování odložených hraček na pomoc ztracené a unesené princezně. Citát : KRASOŇ - Tak tedy vzhůru, na tu velkou tůru !!!! MUCHA - Už zase ?? Při dramatickém letu letadla - vysavače je na pár vteřin vidět Ferda mravenec - práce všeho druhu, tentokráte jako malíř. Ve filmu je spousta odkazů na další české pohádky. A je to vlastně takové varování před diktaturou jednoho člověka, v našem případě zajímavě zahraném Jiřím Lábusem. A jak je ten člověk schopen vyvolat válku pro jednu maličkost a to kvůli ženě, ale pěkná žena není zase taková maličkost a tak si položme otázku, kdo by kvůli pěkné ženě nevyvolal válku ? Hudbu dělal Michal Pavlíček a na dvd je spousta materiálu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)
  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)

Reklama

Reklama