foto

Lucie Pernetová

  • nar. 15.12.1978 (37 let)
    Teplice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

K herectví se vlastně dostala díky platonické lásce. Představovala si, jak jednou bude stát na jevišti po boku svého idolu, a chodila do dramatického kroužku v Základní umělecké škole v Mostě. Celkem záhy získala také první maličkou roli v komparsu v Městském divadle v Mostě, k níž postupně přibývaly další.

Po maturitě na gymnáziu se stala elévkou v mosteckém divadle s povinností inspicie a nápovědy. Ale již následujícího roku získala hereckou smlouvu a s ní i první větší role. Nakonec se propracovala k takovým rolím, jako je Julie v Shakespearově tragédii Romeo a Julie, za kterou dostala Cenu diváka za nejlepší herecký výkon v sezoně 2001/2002. V roce 2002 se poprvé objevila jako host na scéně pražského divadla ABC, od roku 2003 je tu ve stálém angažmá. Zahrála si zde již například roli Aleny Prokopové v Šakalích létech, Abry ve Steinbeckově dramatu Na východ od ráje, Lucietty v Goldoniho Poprasku na laguně, Anny v Kohoutově dramatu Arthurovo Bolero či Karoly ve Williamsově Sestupu Orfeově. V Současnosti je členkou originálního pohybového divadla Veselé skoky a také hostuje v pražském Činoherním klubu v komediálně laděné hře Sexuální perverze v Chicagu.

Od roku 2005 nabírá první herecké zkušenosti rovněž před kamerou. Vidět jsme ji mohli například v televizních filmech Dva na schodišti, Crash road či Až kohout snese vejce, v pohádce Boháč a chudák, v seriálu Ulice nebo jako moderátorku dětského pořadu Hřiště 7. Tak uvidíme,co dál, jestli nezůstane jen u těchto pár filmů...Vedle herectví ji baví také tanec a hudba. Od mládí hraje na klavír, tančit a zpívat se učila v lidové škole umění.

Karel "Karlos80" Musil

Herecká filmografie

2016 Každý milion dobrý (TV film)
2015 To není moje sestra! (amatérský film)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Rodina (S01E08)
Válka pokračuje (S01E07)
2009 Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?
2007 Crash Road
2006 Vratné lahve
2005 Až kohout snese vejce (TV film)
Boháč a chudák (TV film)
Dva na schodišti (TV film)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

TV pořady

2011 Nekonečný Silvestr (TV pořad)
2009 Služby v našich službách (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2006 Kabaret z maringotky (TV pořad)
2005 Hřiště 7 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace