Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jizda, sice je nejdriv nutny preckat pulhodinovej uvod do deje, ale pak zacnou zavody, ktery s drobnejma prestavkama trvaj az do konce filmu. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz tady jde hlavne o to zavodeni, tak absolutne staci. A ze je to zavodeni kurevsky vostry, autaky nabouchany jak hovado, ty spestreni s mecem, stitem a lebkou skvelej napad a jedina skoda je, ze tu maj vsichni stejny zbrane, urcite by to bylo zajimavejsi s ruznejma. Samozrejme tu je jedna vyjimka, nejnabusenejsi kamion, jakej sem v zivote videl. Taky je skoda, ze vetsinou auto vybuchne, ale neni videt hezky rozmasirovanej ridic, to se postesti jen obcas. Nicmene je to cely perfektne natoceny a s perfektnima trikama. A to se nezminuju jeste o hercich, Statham tady ma svaly jako jeste nikdy a Ian McShane je ultimatni hlaskar. Na cistejch pet hvezdicek to neni, ale dam je, protoze tahle jizda si je fakt zaslouzi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na ostrove Terminal je zriadené prísne strážené väzenie z ktorého sa vysielajú online súboje väzňov. Bojujú na život a na smrť, pre pobavenie platiacich divákov. Sledovanosť dosahuje rekordné hodnoty. Sú to novodobí gladiatori a ostrov Terminal sa stal ich Koloseom. Diváci však vyžadujú stále viacej a viacej akcie, násilia, vzrušenia a zábavy. A tak sa zrodil neúprosný závod ozbojených a opancierovaných automobilov. Brutálna "Rallye smrti". Death Race! **** ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zjistil, všechny US ženské věznice zjevně obývají pouze pornoherečky, co vystupují z vrtulníku pomalu, velmi pomalu (něco jako žížala Julie). O zbytku filmu lze říct, že je to Kobra 21st century, tudíž je tam hodně destrukce a celé to dává smysl asi jako manuál k japonskému videu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Andersonovi by už mal konečne niekto povedať, nech sa vykašle na písanie scenárov. Ako režisér to dokáže parádne roztočiť, tento film je toho dôkazom, ale človek si kvôli tej vizuálnej akčnej žranici musí vytrpieť všetok ten stupídny dej. Death Race totiž nie je vedome blbý ako Doomsday, Anderson sa zjavne snaží o niečo viac, ale nejde mu to. Nejde a nejde. Je to škoda, lebo dokonca aj vážne scény, keď Statham dumá nad fotkou svojej dcérky, majú v Andersonovom režijnom podaní niečo do seba. Len tie drísty, tie to všetko posielajú pod fialky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson točí takové jednoduché akční filmy, které mají pobavit svými efekty, stejně jako je u Rallye smrti, jenže já si nemohu pomoci, koukal jsem na film a přitom mi přišlo jako bych hrál hru, dost neskutečnou hru, jako byl třeba Megarace, z hlubokých let minulých, nebo i z novějších, kde jsem řídil ve hře Carmageddon vrak, a získával tím, že jsem něco vzal zbraně nebo štít. No, asi to nebudu dál pitvat. Tento film je jeden velký holý nesmysl, ale o to tu také jde. Velký nesmysl s velkými efekty a s akčním Jasonem Stathamem, takže co víc si vlastně přát? Vypnout, bavit se, divit se, zakrývat si u nechutností oči. Troufnout si tvrdit, že tenhle film je hodně solidní pecka koukám nebude takový problém. Anderson umí akci točit, a tady se mu to povedlo. U něj prostě vypnete, a sledujete akci, a kdo Vám nabídne solidnější akci než v současné době právě Anderson a stereotypní ale sympatický Jason Statham? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • 14K (Robin Shou) po celou dobu závodu mluví čínsky a je překládán anglickými titulky. Těsně před smrtí však vysloví anglickou nadávku, která je v titulcích přeložena do čínských znaků. (c.tucker)
  • Pre Frankensteina (Jason Statham) zvažovali tvorcovia viac ako 30 rôznych masiek a overalov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama