Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době se na plátna kin dostává plnokrevné béčko, kterému záleží jen na pobavení diváka a ničem jiném. Klasická stopáž nad 100 minut překvapuje, ale na druhou stranu je třeba konstatovat, že Death Race se s ničím nepáře a neúprosným tempem se žene kupředu. Pár pohledů zpět, vězeňské potyčky a v podstatě téměř identické závody - to je to oč tu běží a nemá smysl očekávat něco víc. Anderson se rozhodl pro špinavý film, kterému k úplné dokonalosti chybí kozy a více krve. Přesto je však výsledná polívčička mnohem lepší než jsem původně očekával. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podařené béčko, kde svalovci závodí v autech, ve kterých bych se konečně nebál vyjet na české silnice. Stathamovo svalstvo mi navíc zase přihrálo myšlenku na to, že by mé novoroční přecevzetí mělo obsahovat i pravidelnější návštěvu posilovny. Jinak pan Anderson se vyznamenal, všechno mu šlape na jedničku (béčkovou jedničku), ale na to bych mu odpustil AVP se ještě bude muset snažit. A kdo by to byl řekl, ale Joan Allen jako ředitelka svou hrůzostrašností strčila do kapsy i všechny ty navigátorské krásky. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věznice vedená šílenou kysličníkovou blondýnou, která neváhá jít do svého uspokojení skrze krev, intriky, nekalé praktiky a nesportovní chování. Mě teda její rallye smrti nijak extra moc nenadchlo. Co nadchlo, byly až děkovné dopisy od spokojených diváků, kteří její program sledovali na svých televizních přijímačích. Ovšem i akční blbinka dokáže zpříjemnit sobotní večer a kór, když tam hraje váš oblíbenec, jenž zde fakt rychle a zběsile bojoval o svůj život. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Snom každého béčkara je točiť za áčkové peniaze. Anderson mal azda poslednú šancu dokázať, že si ich zaslúži a po vzore topiaceho stískol slámku s parou 1500 konských síl. Síce stále ťažko nezvláda hercov ani dialógy, ale akcia je (minimálne pre rok 2008, vrátane pastelkového Speed Racera) bezkonkurenčný nátrhprdel. A o tom je Death Race. Yummy! 90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Paul Anderson se spřáhnul s Rogerem Cormanem a výsledkem je třeskutá předělávka kultovního Death race 2000, ve které to do sebe perou vězni odsouzení na smrt v rytmu řízných kytar a klipového střihu. Je to videohra se vším všudy (sbírání zbraní a štítů), ale projednou divákovi rozhodně joystick nechybí, poněvadž hrdinové sestoupili z plakátů klasických ‚racing games‘ a jezdí tak rychle, až zapomente, že to mělo i nějaké kecy, které měly rámovat děj. Anderson překročil vlastní stín i všechna očekávání a natočil svůj nejzábavnější, nejúchylnější a hlavně nejlepší film, který ho opravňuje k tomu, aby si podal ruku s Neilem Marshallem a zároveň nakopal do prdele Wachowské. PS: Ta destrukce kamionu konkuruje i Chrisu Nolanovi. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Frankensteinův (Jason Statham) Ford Mustang GT zvaný "Netvor" je kromě dvou rotačních kulometů a trojice lehkých samopalů na kapotě vybaven i lesklými osmipalcovými koly, pětistupňovou manuální převodovkou, přeplňovaným osmiválcovým motorem s objemem 4,6 litru, přídavným spalováním, katapultem a zadním štítem ("náhrobkem"). (Stegr)
  • Joan Allen (Hennessey) bola prvou voľbou producentov pre úlohu riaditeľky väznice. Na ich prekvapenie bola herečka touto ponukou nadšená. (m.a.t.o.)
  • Jasona Stathama (Jensen Ames) po fyzickej stránke na natáčanie pripravoval bývalý príslušník Navy SEAL, ktorý trénoval aj Sparťanov z filmu 300 (2006). (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno