Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Snom každého béčkara je točiť za áčkové peniaze. Anderson mal azda poslednú šancu dokázať, že si ich zaslúži a po vzore topiaceho stískol slámku s parou 1500 konských síl. Síce stále ťažko nezvláda hercov ani dialógy, ale akcia je (minimálne pre rok 2008, vrátane pastelkového Speed Racera) bezkonkurenčný nátrhprdel. A o tom je Death Race. Yummy! 90% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na ostrove Terminal je zriadené prísne strážené väzenie z ktorého sa vysielajú online súboje väzňov. Bojujú na život a na smrť, pre pobavenie platiacich divákov. Sledovanosť dosahuje rekordné hodnoty. Sú to novodobí gladiatori a ostrov Terminal sa stal ich Koloseom. Diváci však vyžadujú stále viacej a viacej akcie, násilia, vzrušenia a zábavy. A tak sa zrodil neúprosný závod ozbojených a opancierovaných automobilov. Brutálna "Rallye smrti". Death Race! **** ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná Andersonova adaptace Carmageddonu a přiznaný remake Death Race 2000. Nebýt Rallye smrti tak zapšklá a bez vtipu, potažmo ujetosti, tak mohla směle konkurovat i béčkovému králi letošní sezóny, Soudnému dni. Ani tady totiž není béčko synonymem pro neumětelství, ale nefalšovanou zábavu. Sice tupou (ale ne hloupě), avšak zároveň stylovou, nabušenou a nepřetržitou, byť poněkud repetitivní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson je dost nevyzpytatelný režisér, protože člověk nikdy neví, jestli jeho další projekt dopadne dobře, nebo naopak opravdu špatně. No tentokrát mu to naštěstí vyšlo - Death Race je královskou béčkovou zábavou, která sice není tak bláznivá jako Doomsday, ale mnohem lépe drží pohromadě. Tímhle filmem mě tedy Anderson potěšil, ale AvP mu stejně neodpustím. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčko roku Proč 4 hvězdy ? Rozeberme si tento kousek hvězdu po hvězdě. 1. Originální námět aneb "Carmaggedon 2000 rulez": Ekonomika v háji a největší zábava jsou brutální závody na "Ostrově doživotí". Podobnost s kultovní hrou mého dětství je jasná na první pohled a velmi často dokáže vykouzlit úsměv na rtech, za to jsem tvůrcům velmi vděčný, tohle je opravdu kvalitní "herni adaptace (pokud se to dá nazvat)". 2. Herci a herečky aneb "Svalovci a prsatice vládnou světu": Statham opět nasadil svůj typický "look" drsňáka s trápotami a chrlí jednu hlášku za druhou. Protivníci masérského hrdiny si velmi své role užili a co teprve hrdinův mechanický tým, komické postavy a krásná baba Natalie Martinez, která naprosto perfektně se svými trojkami prsy zastupuje něžnější část filmu (o sviňácké ředitelce se nedá mluvit jako o něžné části). Obsazení se povedlo jedničku. 3. Akční sekvence a příběh aneb "Bum, bum, hláška, bum": To, že se jedná o totální béčko se skvělou akcí bylo jasné od prvního traileru. Příběh se přesně drží osnov a nesnaží se diváka nijak překvapit (díky bohu). Akční sekvence možná místy mají až moc rychlý střih, ale adrenalin může konkurovat skvěle všem závodním hrám. Dá se i říci, že Speed Racer je zavodní film roku pro Áčka a Death Race pro Béčka. 4. W.S. Anderson aneb "Je zpátky a hezky zostra": Po hrozném Resident Evil ztratil tento mistr B filmů můj zájem, teď se ale vrátil v plné polní a svlastním scénářem. Nebudu chodit okolo horké kaše, Anderson zaválel a uplně mne vtáhl do "hry". Možná si to ani sám neuvědomuje, ale kdyby jeho film byli mašírovány dobrým scénářem, měl by velkou šanci dostat se do první ligy, i tak si Death Racem u mne obnovil reputaci a já jsem již zvědav na jeho další projekt. Nejlepší béčko roku a velký comeback pana Andersona, veledílo nečekejme, ale i tak se člověk bude královsky bavit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • 14K (Robin Shou) po celou dobu závodu mluví čínsky a je překládán anglickými titulky. Těsně před smrtí však vysloví anglickou nadávku, která je v titulcích přeložena do čínských znaků. (c.tucker)
  • Jasona Stathama (Jensen Ames) po fyzickej stránke na natáčanie pripravoval bývalý príslušník Navy SEAL, ktorý trénoval aj Sparťanov z filmu 300 (2006). (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama