Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 580)

choze 

všechny recenze uživatele

Perfektně obsazené komiksovo-videoherně-filmové třeštění s novým typem chcípáka, který se sice plácá ve vztazích a vůbec životě a hraje ho rachitický Cera, ale babu svých snů sbalí okamžitě a stejně tak i početné soky v lásce kosí bez výcviku u pana Myagiho, hned v prvním kole. Famózní přechody mezi scénami, boží souboje, ultraležérní gay Kieran Culkin a jako vždy rozkošná Anna Kendrick. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách jsem věděl, že nepůjde o můj šálek čaje, po 10 minutách jsem si uvědomil, že nefalšovaně trpím. Přesto jsem jako typický slaboch vydržel další půl hodiny, abych konečně pochopil, že každá další minuta je jednoznačnou ztrátou času a je na světě spoustu zajímavějších činností, sexem počínaje a chutnou krmí konče, kterým mohu dát přednost. Přednost si vlastně v tomto případě zaslouží cokoli. Mohl bych se rozepsat o komiksové estetice, ale tou je ovlivněná řada filmů, které mi docela sedly. Mohl bych se rozepsat o tom, že to je film zaměřený na mladou generaci, ale to byli Misfits taky a báječně jsem se u nich pobavil. Pro Scotta Pilgrima se nejlépe hodí přívlastek pubertální. Pubertálně natočený a určený puberťákům. Navíc s prominutím založený na stereotypu a následné nudě. Neměl mi co nabídnout, ale nepopiratelná profesionalita mě nutí nadělit jednu hvězdičku. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,611,316Tržby Celosvetovo $48,089,760Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,474,691 //počet predaných kusov 372,682Tržby za predaj DVD v USA $18,714,826 //počet predaných kusov 944,787║ Fajn nápad, tieto všelijaké komiksové vsuvky, zaujímavé obsadenie, samotné prevedenie kvitujem ale aj tak mi tam niečo chýbalo aby som si to mohol naplno užiť, len priemer. /60%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší Wrightovka, prohra na přerušované čáře a rozhodně jedno ze zklamání roku. Scott Pilgrim je technicky brilantní, herecky zábavný a z hlediska videohernosti dotažený k takřka dokonalosti. Co je to ale platné, když to nefunguje jako film? Od druhé poloviny začne být až bolestně monotónní a dějově neprovázaný, finále je pak vlastně hrozně na prd. Kadence fórů je asi tak třetinová oproti tomu, co nabízel potenciál a ve finále jej vlastně drží nad vodou pouze teplý Wallace v podání skvostného Culkina. Ten ale nemá nic společného ani s hlavním dějem, ani s videoherní stylizací... V důsledku vlastně podobný příklad, jako Sin City. Film jasně dodržující pravidla daná předlohou / stylizací, která jsou ale pro filmové vyprávěcí principy nepoužitelné. Nemluvě o značně podivném a nedotaženém vnitřním vesmíru (kde lidé umírají, rozpadají se na penízky uprostřed davu a levitují, ale nikomu to nepřijde divné) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, kde tvůrci těch scénářů pořád berou tu originalitu, i když je mi jasný, že tady v tom případě za to může především původní komiks a následná režie Edgara Wrighta. Spojení těch dvou totiž dalo do kupy jeden z nejoriginálnějších filmů s nejgeniálnějším střihej vůbec! To Edgar Wright prakticky uměl už dřív, když točil Soumrak mrtvých a Hot Fuzz. V tom filmu je to totiž hrozně vidět. Střihač makal od rána do večera, 24 hodin v kuse aby vypotil to, na co já koukal a začal hodnotit s tím, že je to neskutečně originální. Samozřejmě za to můžou i samotní herci, kteří originalitě vůbec nic neubíraj. Divný tam jsou totiž uplně všichni. Scott, první jeho holka, druhá jeho holka, celá jeho kapela včetně bicařky a samotní protivníci taky nemaj k psychiatrii daleko. To všechno ale z filmu dělá neskutečně originální kus, protože, co jiného v dnešní době dělá originál originálem, než zajímavé postavy, které nespadají pod průměr. Scott Pilgrim proti zbytku světa mě tak prostě zabavil na dvě hodiny jako hodně dlouho žádný film. Na obrazovce se vyřádil a efektama srovnal se zemí půlku Hollywoodu. Edgar Wright tak ukázal, co v něm skutečně je a já jsem zvědavý, co si pro nás připraví nadále, protože pochybuju, že on by přijal nabídku natočit něco, jako je Babička od Boženy Němcový, a pokud jo, tak by se z toho střihač opět posral... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (67)

  • Kapela Clash At Demonhead je pojmenovaná po první videohře pro Nintendo, kterou si tvůrce komiksové předlohy Brian Lee O´Malley koupil. (ThinkGeek)
  • Ve scéně, kdy bojuje s Matthewem Patelem (Satya Bhabha), má Scott Pilgrim (Michael Cera) na sobě triko "Plumtree". Plumtree byla kanadská popová dívčí skupina, která nazpívala písničku "Scott Pilgrim". (hejcoze)
  • Když Lucas Lee (Chris Evans) prohodí Scotta Pilgrima (Michael Cera) plátnem, které představuje falešný výhled na New York, a divákovi se ukáže výhled na Toronto, je to narážka na fakt, že mnoho amerických filmařů maskuje Toronto za New York. (Othello)

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama