Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Snaha o komédiu plnú nečakaných zvrat(k)ov a divokého tempa, ktorá len vyústila do nesúrodého príbehu. Film je od samého začiatku nudný a nevie zaujať, nevie si nájsť tú správnu cestu. Vždy niekam odbieha a spôsob akým su prezentovaný hlavný hrdinovia je dinvný (v tom zlom slova zmysle) a tak som si počas celého filmu nevytvoril ani k jednej z postáv žiadne puto. Spôsob akým sa odohráva dej je mätúci, chýbajú súvislosti, ktoré by zaujali a vtiahli do deja. V snahe o svižné tempo sa stráca niť príbehu a neostáva miesto pre rozvoj hlavných postáv. Všetko sa odohráva veľmi rýchlo, ale chaoticky a nezaujímavo. Celý čas som netušil, čo si mám o zmenách v rámci žánru myslieť. Raz sa to tvárilo ako komédia, inokedy absurdne, niekedy násilne a na záver hlavne veľmi dojímavo s cieľom zaútočiť na city. Avšak jedná krátka sekvencia film nerobí. Vďaka Bohu za Rachel Weisz, ktorá svojím šarmom sem tam pobaví, avšak v celkovom nádychu filmu nemá moc príležitostí. Záverečná časť je to, čo by sa dalo nazvať svetlom v tunely, ale film predsa nepozerám kvôli poslednej polhodine. Sklamanie. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dějově mě to sice moc nezaujalo, ale nápad a originalitu to rozhodně mělo. Co se týče herců, líbila se mi spíš ta ženská polovina. Rachel Weisz do role docela dobře padla a Rinko Kikuchi byla příjemným osvěžením filmu. Zjišťuju, že jí role jako tato (nebo například role v druhé řadě Liar Game) sedí daleko více, než když jsem ji viděla v Norském dřevu. Role chudinek zkrátka nebudou její parketou. Dále jsem si také docela užila částěčné zasazení do Prahy. Chvílemi jsem se dost bavila, jindy trochu nudila, ale celkově lehce nadprůměrný zážitek. ~(3,4)~ ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání - a upřímně mne to mrzí. Na začátku jsem si myslel, že mi prostě jen nesedí ten druh humoru a že si časem zvyknu, od poloviny už jsem ale trpěl jako Tantal. Všechno je na dosah - zajímavá kamera, líbivé scenérie, výteční herci, slušná hudba. Přesto ten pocit naplnění prchá, film kolabuje s nechutným chroptěním při každé rádobyvtipné scénce, scénář kouše vlastní ocas, Weiszová, Ruffalo i Brody - bezpochybně schopní řemeslníci - v komediálních polohách žalostně přehrávají. Tohle opravdu nepíšu z nějaké škodolibosti - u některých scén jsem se cítil vyloženě trapně (viz. Weiszová masturbující za bouřky) a všech zúčastněných mi bylo ze srdce líto. Hrubý přešlap. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě od film trochu odrazovalo, ale musím říct, že se ve výsledku jedná a velmi povedenou žánrovou hříčku. Netvrdím, že je to nějaký světoborný film, ale lepší tři hvězdičky si ode mne zaslouží. Nepotěšil mě Adrien Brody v hlavní roli, který svou postavu pěkně odflák (budiž k jeho dobru, že není asi ani dobře napsaná), kdežto vedlejší role jsou více než povedené - Mark Ruffalo stojí minimálně za zmínku, Rachel Weisz je prostě kouzelná a Rinko Kikuchi správně ujetá. Trochu slabší příběh vyzdvihují humorné momenty a příjemně staromilská atmosféra. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Rachel Weisz, který se mi líbil. Tahle komedie mi jednak přišla vtipná, ale hlavně nápaditá a celkem originální, Mark Ruffalo jako autor povídek, ehmtedy podvodů, je fakt jedinečný ve své roli a Adrien Brody zamilovaně trpitelské role vyloženě sedí. Potěší i Rinko Kikuchi, která i když ve filmu skoro nemluví, tak to má docela důležitou roli a je značně zajímavý charakter, ostatně jako všichni v tomto filmu, zejména ten kus děje v Praze byl dobře vypečený. Příběh se přehoupne z rošťáckého řádění do trochu vážnější polohy zcela nenásilně až v půli a pořád jsou zde vtipné vložky, konec mě dostal, tohle si rád pustím znova. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama