Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (203)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych chtěl říct, že je úplná kravina srovnávat takovej film s Kultem hákovýho kříže, vlastně jakejkoliv film na tuhle problematiku je zbytečný srovnávat s Kultem, bych hned musel dávat všem filmům kolem 2*-3*. A věc druhá je, že tady nejde vůbec o to stejný jako v Kultu, takže to je prostě naprostá píčovina to srovnávat. This is England je úžasný film s Oskarovými výkony herců a nádherným soundtrackem, celé to táhne Gramam a Turgoose, který na svůj věk hrál vážně úžasně. Tenhle film nemá za cíl štvát lidi proti Skinům, jen ukazuje kulturu tehdejší doby a vyvrací předsudky o tom, že jen bílý byli skini a že tam vůbec nešlo o rasismus, jak si všichni myslí. Skvělý příběh o partě skinheadů, který žijí své životy a přijmou mezi sebe malého šikanovaného kluka, který hledá sám sebe. Film plný rozporů, který nám ukazuje, jak to v Anglii vážně chodilo. Jeden z nejlepších filmů na tohle téma. Osobně jsem si nejvíc oblíbil Rudyho z Misfits, je to hrozně sympatickej chlápek a hraje svojí roli úžasně, Na plešku vypadal líp, pokud kouknete na jeho účes v This is England 86, tak už jen kvůli tomu se mu musíte smát. Špička mezi filmy o Skinheadech 90% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dobré věci - většina herců, dobové oblečení, výborně vybraná hudba, docela realistický pohled na stav Anglie začátkem osmdesátek. Scénář se s tím místy moc nepáře, což je někdy dobře (vztah Shauna a Smell), někdy špatně (hodně zjednodušená, zrychlená a tím pádem ne moc uvěřitelná Shaunova cesta od nikud nikam). Jako celek to stálo za zkouknutí, má to celé takovou dobře ponurou a bezvýchodnou atmosféru, která asi odpovídá době. Házení vlajkou mi přišlo poněkud pitomé. ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oi! Scénarista tohoto filmu by si zaslúžil poriadny kopanec martensou rovno do ksichtu. Prečo sa to točí okolo dvanásť ročného smrada?! Čo je to za zhovadilosť? Neviem ktorý dospelý skin by sa vláčil s cudzím deckom. Vrcholom hlúposti sú erotické scény toho krpca s akousi retardovanou feťáčkou. Skoro som sa dogŕcal. Ale i mnohé iné postavy boli silne nepresvedčivé a hodne protivné. Napríklad Woody, úplny kretén, čo sa správa ako vajda hipíkov a nie ako vodca skinheadskej partie. Tiež ten jamajský hulič trávy v ska klobúčiku ma sral už od začiatku. Jediná postava, ktorá je dobre napísaná a i zahraná je psychopat Combo. Inak čo sa týka atmosféry thatcherovského Anglicka a dobového image british skinheads je to veľmi hodnoverné. *** ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem měla vážný problém dostat se do atmosféry a zvyknout si na příšerný midlandský přízvuk (který je mimochodem pořád lepší než scouse v Liverpoolu..), poté docela překvapil směr, kterým se děj vyvinul (nečetla jsem obsah). Aneb taková byla Anglie v osmdesátých letech. Nezaměstnaní a rasisté, kam se podíváš. Přes počáteční nudu se film celkem rychle přehoupne a divákovi vyrazí dech "krásnými" ukázkami psychologického nátlaku ze strany skinheadů vyvíjeného na dvanáctiletého kluka, který se zrovna hledá a tak není těžké mu udělat v hlavě zmatek,donutit ho páchat zločiny a začít nosit martensky (né, mé milované boty..). Takový - o dost horší! - Kult hákového kříže po anglicku. Není to tak silné a nenese to pořádně žádné poselství, nic moc se tam navíc neděje a chybí postava, která by si ukradla celý film pro sebe. Prostě do sebe to něco má, ale i tak mínusy převažují nad plusy, takže 3*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)

Reklama

Reklama