Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nedotažená, do sebe zahleděná, zbytečnost s docela dobrým začátkem a pár dobrejma vtípkama (podivnej chlápek v metru rulezzz). Moje nespokojenost s tímhle filmem pramení hlavně z toho, že Julie Delpy mi je totálně nesympatická. Je to koště s protivnym hlasem, co chtělo natočit sofistikovaný film, ale skončilo to jen u rádobyvtipných vztahových a "intelektuálních" dialogů. Jedinné světlo na konci tunelu je tu Adam Goldberg, jelikož se mu podařilo bejt cool a i dobře hraje. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Najväčším handicapom 2 days in Paris je permanentná a okatá snaha byť vtipnou a cool comedy. Paradoxne ma až do záverečných titulkov sprevádzal pocit silenosti a pseudointelektuálnej konverzačky. Priemernému dojmu rozhodne prispelo pár vydarených nápadov ( obsadenie Adama Goldberga, aférka matky s Jimom Morrisonom, podivín v metre) a pár geniálnych vtípkov. Ženská postava Marion sa postupne vyvinula do pozície, kde som s Julie Deply prestávala herecky sympatizovať - mladú nezávislačku, neurotickú, so zvýšeným počom ex milencov sa jej presvedčivo stvárniť nepodarilo - chcelo by to aspoň o pár rôčkov menej. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že Julie ma napozeraného Woddyho Allena, Annie Hall a príliš okato sa snaží. Zo všetkého najviac oceňujem vtipne načrtnutú problematiku civilizačných rozdielov a dôveryhodného Adama Goldberga. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Julie Delpy .. V první hodince jsem se výborně bavil! Richard Linklater je sice cítit na každém kroku (a komu tento styl nevoní, ať jde "čichat" k 1 Night in Paris:-)) a Julie Delpy z něj čerpá jak jen je to možné plus přidává spoustu aktuálních narážek i dalších osobitých střípků. Možná až moc osobitých - bohužel se jí druhá polovina lehce rozpadá pod rukama a ani poctivá herecká práce jejího partnera (výtečný židovský hypochondr Adam Goldberg) nestačí držet tuhle pohodovou vztahovku pevně pohromadě. 70%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kulturní stereotypy můžou být podány nadneseně a vtipně nebo upoceně a trapně. Což je, žel, přesně případ tohoto otravného dílka, kde jsou všechny postavy na zabití. Všichni jsou uječení a předhánějí se, kdo svým projevem a životním postojem co nejvíc vystihne urážlivou představu o jiném národě. Takže Amík je zhnusený Evropou, vyděšený z neexistujících teroristů v pařížském metru a jakmile na něj foukne větřík, tak se skoro nechává transportovat do USA s podezřením na oboustranný zápal plic. Francouzi zase melou jen o sexu, vysloveně si v rámci rodiny libují, jak se co nejvíce vzájemně ponížit a jsou poněkud uvolněnějších mravů. ____ Přihlouplé, nenápadité a prudivé. /23. 4. 16./ ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale čekala jsem to ještě zajímavější a možná kapku vtipnější. Asi jsem čekala moc no.... stává se. Je to teda ale takový průměr, rozhodně ne žádný propadák a nuda, můžu doporučit, ale stačí vidět jednou a šmitec. Dneska si asi dám volné pokračování, jsem zvědavá, jak mě ohromí. Julie Delpy je podivuhodná osoba a popravdě se mi líbila, zrežérovala to dobře a v hlavní roli zazářila a Adam Goldberg ji parádně sekundoval. Líbil se mi moc hlavně střih a kamera, za to obrovský potlesk. "No sarcasm in Paris. - Ok, I'll be quiet for two days." ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)
  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama