Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vítej doma, zlatíčko!" Jo, kdyby holka tušila, do čeho přijela...Pěkná krysí zombiárna, která je v první půli pomalejším psychologickým dramatem s příjemnou hudbou a kamerou, se ve druhé půli zvrhne ve zběsilý útěk o život. Lidé si nejsou jisti nikde, jelikož jejich zmutovaní soukmenovci nejsou běžnými zombie. Krysí mutace jim dovoluje proškrábat se nejen skrze dveře, ale i skrze zdi a stropy (aby ne, když krysy i potkani přehryžou ocelové trubky a prohrabou se betonem). Nevím, jak krysa, ale odolný potkan vydrží 5 minut pod vodou a dokáže vylézt odpadní rourou záchodu do třetího patra. Boj přežívajících je zoufalý, až dokumentární záběry krmících se mutantů dávají tušit, že moc šancí nemají. Závěr mi připomněl Noc oživlých mrtvol. U těchto filmů mám vždy pocit, že skutečnost by byla nejspíš podobná a že neschopná vláda a armáda by se chovaly stejně... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americká akčně pojatá krysí zombiárna, která nabízí divákovi vysokooktanovou, místy střihově zběsilou, krvavou jízdu v ulicích Manhattanu. Ve vlastním příběhu sledujeme partičku obyvatel staršího bytového domu, která se snaží odolávat krvavým útokům zmutovaných krysích lidí (krysích zombie?), jejichž řady se v okolí po kousnutí infikovanými krysami rozrůstají exponenciální řadou. Ústředními hrdiny snímku jsou bývalý boxer, který pálí za svou sousedkou pracující v nedalekém baru, jeho černošský kamarád a dcera vracející se z vojenské mise. V domě divák může ještě potkat dva starší týpky, umaštěného údržbáře a syna objektu touhy správňáckého ex-boxera, který si to s krysákama rozdává holýma rukama. Strachu plné barikádování se v domě je jen začátek této adrenalinové jízdy, která zběsilými naháněčkami v manhattanských ulicích rozbuší srdce každého hororového fanouška. Na to, že se jedná o režisérovu prvotinu, je snímek obstojně řemeslně zvládnut a disponuje slušnou porcí napětí, zdařilých masek a pořádného gore. Příběh je sice prostý, ale úderný jak rána pěstí do hlavy. Herecké výkony nejsou zrovna oscarové, ale žádné herecké křeče se díkybohu také nekonají. Třešničkou na dortu je vynikající hudební doprovod. Takže u mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobrý Zombie horror. Skvělý námět, dobré herecké výkony a hlavně krysí Zombie jsem ještě nikdy neviděl. Během celého filmu jsem byl v napětí a občas i ve strachu! OBSAH : Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

To mam z toho, že než se na filmy dívám, tak si o nich nic nezjišťuju. Mulberry street se pro mě od první minuty stalo velice útrpnou záležitostí. "Horory" s touto tématikou snad ani nemohou být dobré, ale z tohohle debilita téměř kape. Otřes(e)ná kamera, která snad má navodit autenickou atmosféru nepůsobila (pokud ano, tak opačným než zamýšleným způsobem). Ať už postavy, tak i herci, jež je ztvárňovali, byli až nehezky nezajímaví, spíše odpudivě nesympatičtí a iritující. Hudba, byla-li nějaká, nutila spíš ke ztlumení zvuku. No a nakonec děj/pointa? Děs a hrůza, děj téměř žádný, jen rychlá, roztřesená a počítačově zefektivněná akce. A zhovadilejší téma jsem dlouho neměl možnost vidět, jestli vůbec někdy. Možná kdyby se film nesnažil tvářit tak vážně, ale oblékl se do hávu zábavného, absurdního béčka, měl by šanci na větší úspěch. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po záživných REC a Karanténa, přišla další pecka! Lidé zmutovaní v obří krysy napadnou Manhattan, ten kolabuje, protože si nikdo neví s nákazou rady. Národní garda dostává svolení všechny bez milosti střílet, jen nenakažené odchytávat. Po dokoukání snímku sem si mnul ruce blahem, že po dlouhé době zase vylezlo něco solidního. 80% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama